Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και 5ο 2023.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

15/5/2017 Ανακοίνωση – Ενημέρωση

Δίκαιη Εκπροσώπηση Εργαζομένων
15/5/2017 Ανακοίνωση – Ενημέρωση  (www.dikaiiekprosopisi.blogspot.com)

Τα όσα καταγγέλλονται από την Ενωτική Κίνηση για την κακοδιαχείριση, τις παρατυπίες, την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος προς τα προβλήματα και την σωστή ενημέρωση των εργαζομένων από πλευράς του Συλλόγου, δεν μας προξένησαν ουδεμία έκπληξη.

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι ο συγκεκριμένος Σύλλογος ήταν ανεπαρκής από όλες τις απόψεις. Λειτουργούσε και λειτουργεί παραβιάζοντας βασικές αρχές του καταστατικού του Συλλόγου και η οικονομική του διαχείριση χρήζει αυστηρού οικονομικού ελέγχου.

Αυτό όμως που μας προξένησε βαθύτατη έκπληξη είναι το θράσος της Ενωτικής Κίνησης να αποστασιοποιείται των ευθυνών της έναντι όλων αυτών των προβλημάτων. Θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι αυτού του Νοσοκομείου δεν έχουν Μνήμη;

Τα οικονομικά προβλήματα του Συλλόγου ξεκίνησαν από την προηγούμενη τριετία, υπό ηγεσίας Ενωτικής Συνεργασίας – ΠΑΣΚΕ που τώρα μετονομάστηκαν σε Ενωτική Κίνηση.

Η μη καταβολή των οφειλών στην ΠΟΕΔΗΝ κατά την τριετία 2011 -2014, οι τεράστιες οφειλές στο ΙΚΑ και ο μη σωστός έλεγχος της λειτουργίας του κυλικείου με αποτέλεσμα τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στο ταμείο του Συλλόγου είναι αποκλειστικά ευθύνη τους.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν μυθεύματα ή εικασίες. Αναφέρθηκαν επίσημα από τη μετέπειτα ηγεσία και τον Προέδρο κ. Γιαννακό στην ανάληψη των καθηκόντων τους για την τριετία 2014-2017. Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννακός δήλωσε στους εργαζόμενους ότι «Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο» (κατά λέξη) στον οικονομικό έλεγχο της τριετίας 2011-2014. Και μετά .......... ΣΙΩΠΗ !!!
Κανένας έλεγχος, καμία ενημέρωση, καμιά αναφορά πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Και ο τελευταίος εργαζόμενος κατάλαβε ότι και οι δύο παρατάξεις “τα βρήκαν μεταξύ τους” και συνέχισαν “ενωμένοιτο πανηγύρι τους φτάνοντας μέχρι το σήμερα. Οι εχθροί έγιναν σύμμαχοι, ο οικονομικός έλεγχος «ξεχάστηκε» και ακόμα χειρότερα, συμφώνησαν με τον προηγούμενο Διοικητή του Νοσοκομείου ακόμα και περικοπές χρημάτων από την μισθοδοσία βαρδιών των εργαζομένων. Μια απόφαση που πάρθηκε ‘ελαφρά την καρδία’ μια και ουδείς εκ του Συλλόγου δεν δουλεύει βάρδιες!
Το γεγονός ότι .... οι σύμμαχοι ξαναγίνονται ..... εχθροί λίγο προ των εκλογών αποτελεί για εμάς, μια βολική και εκ του πονηρού κίνηση της Ενωτικής Κίνησης για την μετατόπιση των ευθυνών της. Όπως και η επιμονή της για ενιαίο ψηφοδέλτιο, το οποίο έχουμε απορρίψει κατηγορηματικά και πριν καν να μας το ζητήσουν. Όσο για τους όρους που θέτουν, είναι παράνομοι και αντικαταστατικοί!  

Είναι δύσκολο να θέσεις σε οικονομικό έλεγχο κάποιον με τον οποίο είσαι στο ίδιο ψηφοδέλτιο!

Η Δίκαιη Εκπροσώπηση, αν εκλεγεί, έχει θέσει ώς πρώτη προτεραιότητα τον πλήρη οικονομικό έλεγχο των τελευταίων χρόνων του Συλλόγου.

Απαιτούμε άμεση Συνέλευση του Συλλόγου (ο οποίος αυτή τη στιγμή λειτουργεί εντελώς παράτυπα – χωρίς καταστατική απαρτία) με σκοπό τη διενέργεια Εκλογών.

Οι εργαζόμενοι αυτού του Νοσοκομείου αξίζουν ένα Νέο Σύλλογο, με σωστή οικονομική διαχείριση, διάφανο έργο και αμέριστη συμπαράσταση στα προβλήματα ΟΛΩΝ των εργαζομένων.