Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και ΜΑΪΟ 2023.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ : 37 ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ 3 ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΓΙΑ 522 ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Ενημέρωση για τις ώρες του ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024.

Ενημέρωση για τις ώρες του ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2024.

Μετά από επικοινωνία με το γραφείο μισθοδοσίας και με κάθε επιφύλαξη, ενημερωθήκαμε για την πληρωμή των ωρών για τον μήνα ΑΎΓΟΥΣΤΟ 2024, η πληρωμή θα γίνει στις 27/10/24. 


Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Πανελλαδική Πανυγειονομική κινητοποίηση 17 Οκτωβρίου

 

Πανελλαδική Πανυγειονομική κινητοποίηση 17 Οκτωβρίου

ΠΕΜΠΤΗ 17/10/2024

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΤΤΙΚΗ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8:00-15:00
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8.30πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ
ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ- ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΕΚΑΒ
ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ-ΒΟΥΛΗ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΠΑΡΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ

• ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ – ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ
• ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
• ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ
• ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ
• ΚΙΝΗΤΡΑ……………

θα καλυφθούν πούλμαν από την ΠΟΕΔΗΝ για την συμμετοχή στην συγκέντρωση κατόπιν συνεννόησης.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Προκήρυξη για 298 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. επί θητεία, διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων, σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και το ΕΚΑΒ.

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογραφή και ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ προκήρυξης για 298 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. επί θητεία, διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων, σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και το ΕΚΑΒ.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων της χώρας, υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, και αναρτήθηκε η απόφαση για την προκήρυξη 298 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. επί θητεία, διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων για τα νοσοκομεία της χώρας και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.).

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή της νέας μου Υπουργικής θητείας στο Υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκα ότι θα εντείνουμε τις προσπάθειες για την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα. Με τη σημερινή προκήρυξη 298 θέσεων ιατρών κλάδου ΕΣΥ διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων για τα νοσοκομεία των επτά ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ επιβεβαιώνουμε ότι παραμένουμε πιστοί σε αυτή τη δέσμευσή μας. Ειδικότερα, μέσω της προκήρυξης πολυάριθμων θέσεων για τα ΤΕΠ των νοσοκομείων της 1ης κ 2ης ΥΠΕ δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση του νέου συστήματος εφημεριών που θα λειτουργήσει από 1.11.2024 και θα βελτιώσει σημαντικά την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών. Επιπλέον, προκηρύσσονται θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων και βαθμών για κρίσιμα νοσοκομεία της περιφέρειας: 5 για το Γενικό Νοσοκομείο της Κω, 7 για το Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας και 7 για το Γενικό Νοσοκομείο της Σπάρτης. Ευελπιστούμε ότι τα πρόσφατα σημαντικά ενισχυμένα οικονομικά κίνητρα που θεσπίστηκαν για τους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε προβληματικές και άγονες περιοχές θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του ιατρικού προσωπικού της χώρας μας, ώστε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας και να καλυφθούν οι θέσεις στις περιοχές αυτές. Στο νέο ΕΣΥ που χτίζουμε, χρειαζόμαστε τη σύμπραξη όλων».

Ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε:

«Τα τελευταία χρόνια έχουν επιτευχθεί σημαντικά βήματα ως προς την αύξηση του προσωπικού των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., καθώς και την δημιουργία ενός πιο ελκυστικού και βιώσιμου περιβάλλοντος για τους επαγγελματίες υγείας. Αυτές οι πρωτοβουλίες αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ώστε να διατηρηθούν οι ιατροί και νοσηλευτές στο δημόσιο σύστημα και να προσελκυσθούν νέοι επιστήμονες.

Μετά την εφαρμογή των νέων κινήτρων για τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων που υπηρετούν και πρόκειται να υπηρετήσουν σε μονάδες του ΕΣΥ, όπως η αύξηση των αμοιβών, η αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών και η άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου, καθώς και πρόσφατων οικονομικών κινήτρων που θεσπίστηκαν για τους ιατρούς ΕΣΥ που υπηρετούν σε προβληματικές και άγονες περιοχές, ευελπιστούμε ότι θα μειωθεί η πιθανότητα, οι νέες θέσεις γιατρών να μείνουν ακάλυπτες.

Μέσω της προκήρυξης πολυάριθμων θέσεων για τα ΤΕΠ των νοσοκομείων της Αττικής δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση του σχεδιασμού για το νέο σύστημα εφημεριών που αποσκοπεί να βελτιώσει σημαντικά την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών και να μειώσει τους χρόνους αναμονής. Επιπλέον, με την προκήρυξη 25 θέσεων για το Ε.Κ.Α.Β. και την κάλυψή τους ενισχύονται σημαντικά τόσο η Κεντρική Υπηρεσία όσο και συγκεκριμένα Περιφερειακά Παραρτήματα με ιατρούς κλάδου ΕΣΥ, πολλοί εκ των οποίων αναμένεται να συμμετέχουν και σε αεροδιακομιδές».

Η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη δήλωσε:

«Όπως και με τις μέχρι τώρα προκηρύξεις ιατρικού προσωπικού, έτσι και με την τρέχουσα προκήρυξη επιδιώκεται η σημαντική ενίσχυση των νοσοκομείων της χώρας και του Ε.Κ.Α.Β σε κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες. Για την ορθολογική και αποτελεσματική κατανομή των θέσεων, ζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν τα αιτήματα των νοσοκομείων, με βάση τις ελλείψεις και τις ανάγκες τους, αλλά και το σύνολο των υπηρετούντων ιατρών, μόνιμων και επικουρικών στις οικείες ειδικότητες. Ασφαλώς και για την προτεραιοποίηση των αιτημάτων συνεκτιμήθηκαν και λειτουργικοί δείκτες, όπως η πληρότητα των τμημάτων, ο αριθμός των εισαγωγών και ο ΜΟ ημερών νοσηλείας. Μεταξύ άλλων, έχουν προκηρυχθεί θέσεις για κρίσιμα νοσοκομεία της περιφέρειας που βρίσκονται σε προβληματικές και άγονες περιοχές.

Ευελπιστούμε ότι θα αξιολογηθούν θετικά οι παρεμβάσεις που έχουμε πραγματοποιήσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε συνδυασμό με τα πρόσφατα σημαντικά ενισχυμένα οικονομικά κίνητρα που θεσπίστηκαν για τους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε προβληματικές και άγονες περιοχές και ότι το ιατρικό προσωπικό της χώρας θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας, ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις στις περιοχές αυτές».

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 24/10/2024 ώρα 12.00 και λήγει στις 08/11/2024 ώρα 12.00.

Επισυνάπτεται η σχετική προκήρυξη

Αρχεία

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΑ ΛΑΔΑΔΙΚΑ

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΑ  ΛΑΔΑΔΙΚΑ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ :ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 6:50 – ΕΠΙΒΊΒΑΣΗ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΊΑ.

Αναχώρηση ώρα 07.00π.μ. από το Νοσοκομείου Βόλου. Στάση για καφέ στο Τουριστικό του Κορινού Κατερίνης στο ΟLYMPUS PLAZA. Περνώντας έξω από την Κατερίνη φθάνουμε στην Θεσσαλονίκη. Στην είσοδο της πόλης βρίσκεται στο outlet ONE SALONIKA όσοι θέλουν μπορούν να το επισκεφθούν και συνεχίζουμε για το μεγάλο πολυκατάστημα το COSMOS, όπου θα υπάρχει χρόνος αρκετός για να εκπτωτικές αγορές στα καταστήματα.

Επιστρέφουμε στην Θεσσαλονίκη στις 13.30 στο εστιατόριο ΠΑΛΑΤΙ στα Λαδάδικα. Θα παραμείνουμε μέχρι τις 17.30 για μεσημεριανό φαγητό και διασκέδαση με ζωντανή μουσική.

Ελεύθερος χρόνος μέχρι τις 18.30 και αναχώρηση για Βόλο με μία ενδιάμεση στάση στην διαδρομή. Επιστροφή το βράδυ στο Βόλο.

MENOY

Ορεκτικά: Μανιτάρια πλευρώτους σχάρας με φρέσκια ρίγανη, Φέτα πανέ με σουσάμι και θυμαρίσιο μέλι.

Σαλάτα: Δροσερή σαλάτα με iceberg, ρόκα, supreme πορτοκάλι, φλοίδες παρμεζάνας και dressing μελιού

Κυρίως πιάτο: Ατομική ποικιλία κρεατικών σχάρας με:

Τρυφερό κοτόπουλο φιλέτο ,Σουτζουκάκια μοσχαρίσια, Χοιρινά παϊδάκια.

Το κυρίως πιάτο σερβίρεται με πατάτες τηγανητές. Επιδόρπιο Ποικιλία παραδοσιακών γλυκών

 

Πακέτο ποτών: Εμφιαλωμένο νερό. αναψυκτικό. Μιγας λευκός, Μίγας ερυθρός, Ημίγλυκος.

Το πακέτο ποτών προσφέρεται με μία φιάλη κρασί ανα δύο άτομα, η ένα αναψυκτικό κάτ άτομο.

Τιμή κάτ. άτομο: 25 €ΥΡΩ

Στήν τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ


Το κόστος των λεωφορείων θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το Σύλλογο!!!

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Χορήγηση κανονικής άδειας - Άρθρο 49 Νόμος 3528/2007

 Άρθρο 49 - Νόμος 3528/2007 

Χορήγηση κανονικής άδειας 

1 . ∆εκαπέντε (15) ημέρες από την κανονική άδεια χορηγούνται υποχρεωτικά, εφόσον το ζητήσει ο υπάλληλος, από 15 Μαίου έως 31 Οκτωβρίου. Η υποχρέωση αυτή δεν ισχύει σε υπηρεσίες οι οποίες έχουν καθοριστεί με απόφαση του οικείου Υπουργού και κατά την περίοδο αυτή βρίσκονται στην αιχμή της Λειτουργίας τους ή λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση. Οταν με αίτηση του υπαλλήλου ολόκληρη η άδεια χορηγείται εκτός από την περίοδο αυτή, προσαυξάνεται κατά πέντε (5) εργάσιμες ημέρες. Η προσαύξηση αυτή δεν χορηγείται όταν ο υπάλληλος κάνει χρήση της κανονικής του άδειας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα. 

2 . Η υπηρεσία, στην οποία ανήκει ο υπάλληλος, χορηγεί υποχρεωτικά σε αυτόν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο κάθε έτους την κανονική άδεια που δικαιούται και αν ακόμα δεν την ζητήσει. 

3 . Επιτρέπεται να μην χορηγείται, να περιορίζεται ή να ανακαλείται η κανονική άδεια προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες της υπηρεσίας, μετά όμως από έγκριση του οργάνου που προΐσταται εκείνου το οποίο είναι αρμόδιο για τη χορήγηση της άδειας. Αν τέτοιο όργανο δεν υπάρχει, αποφασίζει το αρμόδιο για τη χορήγηση της άδειας όργανο. 

4 . Η άδεια που δεν χορηγήθηκε κατ` εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου, χορηγείται υποχρεωτικά το επόμενο έτος.

ΠΟΕΔΗΝ: Αναβλήθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή μας για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

 07.10.2024

Αναβλήθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή μας για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

ΑΘΗΝΑ 7/10/2024
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2405

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣτΕ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΔΝΥΝΗΣ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αναβλήθηκε για 4/11/2024 η προσφυγή της ΠΟΕΔΗΝ για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που ζητά την ακύρωση της ΚΥΑ στο σκέλος των αποκλεισμών και διαχωρισμών συναδέλφων.
Κανένας υγειονομικός δεν θα πρέπει να αποκλειστεί από το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και ταυτόχρονα να διορθωθούν οι αδικίες.
Η εισηγήτρια του ΣτΕ πρότεινε αναβολή λίγων ημερών για να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα και φάνηκε από την εισήγησή της ότι υπάρχει ελπίδα δικαίωσης αφού ανέφερε την προοπτική ένταξης των υγειονομικών στην αρχή της ισότητας στην καταβολή του επιδόματος.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

ΑΣΕΠ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΣΕΠ 2Κ/2024 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕ

 

07/10/2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΣΕΠ 2Κ/2024
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕ

Προκειμένου να καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης και διοριστέων της Προκήρυξης 2Κ/2024 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 12/23.04.2024/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, εξακοσίων δέκα επτά (617) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας τριών (3) ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (Ν.Π.Ι.Δ.) Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021,

το ΑΣΕΠ καλεί

τους υποψηφίους που περιλαμβάνονται στον πίνακα της παρούσας Ανακοίνωσης, οι οποίοι, ανά κλάδο/ειδικότητα, προηγούνται στους πίνακες κατάταξης με βάση τη συνολική τους βαθμολογία, σύμφωνα με τα δηλωθέντα στην ηλεκτρονική τους αίτηση στοιχεία, να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Β΄).

Η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών (Β΄ Στάδιο) αρχίζει στις 8 Οκτωβρίου 2024 ημέρα Τρίτη ώρα 8:00 και λήγει στις 21 Οκτωβρίου 2024 ημέρα Δευτέρα ώρα 14:00.

Τονίζεται ότι, οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στον πίνακα της παρούσας Ανακοίνωσης και οι οποίοι δεν θα αποστείλουν στο ΑΣΕΠ ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας, θα αποκλειστούν από την περαιτέρω διαδικασία.

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με σχετική σύσταση του υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων, οι υποψήφιοι εμφανίζονται μόνο με τον αριθμό μητρώου υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται και στην ηλεκτρονική τους αίτηση.

Για την ομαλή λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών συμμετοχής, συνιστάται στους υποψήφιους να μην αναμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής αυτών.

Το ΑΣΕΠ δε φέρει ευθύνη για τυχόν αδυναμία υποβολής που οφείλεται στους προαναφερόμενους παράγοντες. Επιπλέον, προς διευκόλυνση των υποψηφίων, παρουσιάζεται σε Γράφημα ο αριθμός των επισκέψεων ανά ώρα της ημέρας στον Κόμβο του ΑΣΕΠ (ενδεικτικά παρατίθεται η κίνηση για τον μήνα Σεπτέμβριο 2024 και 2023). 

Για τεχνικές διευκρινίσεις και μόνο σχετικά με τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δεδομένων & Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΑΣΕΠ ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.asep.gr/helpdesk > Δημιουργία Ερωτήματος > Τεχνικές ερωτήσεις ή τηλεφωνικά (2131319100 - Επιλογή 4τις εργάσιμες ημέρες κατά τις ώρες 08:00 μέχρι 20:00 και τις αργίες κατά τις ώρες 10:00 μέχρι 16:00.

Για γενικές διευκρινίσεις σχετικά με την Προκήρυξη και τη συμμετοχή σε αυτή οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.asep.gr/helpdesk > Δημιουργία Ερωτήματος > Γενικές διευκρινίσεις ή τηλεφωνικά (2131319100, Επιλογή 2), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00 μέχρι 14:00  

Διαδικασία αναθεώρησης στόχων για το έτος 2024 στην Εφαρμογή του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή)

 Διαδικασία αναθεώρησης στόχων για το έτος 2024 στην Εφαρμογή του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή)

Σε συνέχεια της αριθμ. ΔΣΣΚ/Φ.8/12/οικ. 17085/3.10.2024 (ΑΔΑ: ΨΠΩ546ΜΤΛ6-0Β9) σχετικής εγκυκλίου, σας ενημερώνουμε ότι εκκίνησε η διαδικασία αναθεώρησης στόχων για το έτος 2024 στην Εφαρμογή του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή).

Οι φορείς, οι οποίοι εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 5 του ν. 4940/2022 (Α΄ 112), καλούνται μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2024, να προβούν στη διαδικασία αναθεώρησης των στόχων για το έτος 2024, μέσω της ειδικά αναπτυγμένης προς τον σκοπό αυτό Εφαρμογής στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή) με τίτλο «Στοχοθεσία», σύμφωνα με τις ακόλουθες οδηγίες.

Bάσει της παρ. 9 του άρθρου 9 του ν. 4940/2022, οι στόχοι δύνανται να αναθεωρηθούν, κατόπιν συζήτησης μεταξύ αξιολογητή και αξιολογούμενου για την επισκόπηση της προόδου υλοποίησης των στόχων, σύμφωνα με το άρθρο 10 του ως άνω νόμου. Ειδικότερα, κατά τα προβλεπόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 8 της αριθμ. ΔΣΣΚ/ΤΠΠ/Φ.1/οικ.386/30.12.2022 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ Β΄ 46), η αναθεώρηση των στόχων πραγματοποιείται στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί δεν είναι πλέον συναφείς με τις προτεραιότητες του φορέα ή ότι έχουν επέλθει αλλαγές, ιδίως σε θέματα στελέχωσης, πόρων και υποδομών, που επηρεάζουν κατά τρόπο ουσιώδη την οργανωσιακή ικανότητα επίτευξης των στόχων.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, επισημαίνεται ότι η αναθεώρηση στοχοθεσίας είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί ιδίως:

  • σε περίπτωση αναθεώρησης των Έργων και Οροσήμων των Ετησίων Σχεδίων Δράσης, για φορείς οι οποίοι εμπίπτουν σε αυτά, σύμφωνα με τον ν. 4622/2019
  • σε περίπτωση τροποποίησης του ψηφιακού οργανογράμματος του φορέα, μετά την ολοκλήρωση της οριστικοποίησης της στοχοθεσίας.

Αναφορικά με τις ειδικότερες απαιτούμενες ενέργειες στην Εφαρμογή «Στοχοθεσία», αναλυτικές οδηγίες παρέχονται στο «Εγχειρίδιο Ηλεκτρονικής Εφαρμογής Στοχοθεσίας ν. 4940/2022 στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή) – 3η Έκδοση», το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Απογραφής (https://www.apografi.gov.gr/) στη διαδρομή: Αξιολόγηση -> Στοχοθεσία – Αξιολόγηση ν. 4940/2022 (Α΄112) ->  Οδηγίες χρήσης.

Επίσης, προς διευκόλυνση, έχουν αναρτηθεί Συχνές Ερωτήσεις, οι οποίες βρίσκονται στη διαδρομή Αξιολόγηση -> Στοχοθεσία – Αξιολόγηση ν. 4940/2022 (Α΄112) ->  Συχνές Ερωτήσεις.

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

6η Συνεδρίαση του Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, 07-10-2024 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 11:30

6η Συνεδρίαση του Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, 07-10-2024 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 11:30

Τα θέματα είναι τα εξής:

Α΄ [ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ]

B΄ [Αναγνώριση συνάφειας  μεταπτυχιακού και Διδακτορικού τίτλου σπουδών]

Γ΄ [Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή]

Δ΄ [ Χορήγηση άδειας υπηρεσιακής εκπαίδευσης]

Ε΄ [Αναγνώριση προϋπηρεσίας]

ΣΤ΄ [Χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές].

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Ενεργοποιείται η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή των υποψηφίων στους ηλεκτρονικούς καταλόγους του λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού, από την Τετάρτη 02-10-2024 και ώρα 12:00 το μεσημέρι έως και την Παρασκευή 18-10-2024 και ώρα 12:00 το μεσημέρι

Ενεργοποιείται η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή των υποψηφίων στους ηλεκτρονικούς καταλόγους του λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού, από την Τετάρτη 02-10-2024 και ώρα 12:00 το μεσημέρι έως και την Παρασκευή 18-10-2024 και ώρα 12:00 το μεσημέρι για τις κάτωθι ειδικότητες:



ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΕ ΑΚΤΙΝΟΦΥΣΙΚΩΝ

ΠΕ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΠΕ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΠΕ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΕ ΒΙΟΛΟΓΩΝ

ΠΕ ΒΙΟΧΗΜΙΚΩΝ

ΠΕ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ

ΠΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΤΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΤΕ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ-ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΕ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΤΕ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ

ΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΤΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΩΝ

ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ (ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ)

ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ (ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ)

ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ - ΕΜΦΑΝΙΣΤΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ (ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ)

ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ - ΕΜΦΑΝΙΣΤΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ (ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ)

ΥΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ

Για να συνδεθείτε με την σελίδα του Υπουργείου Υγείας πατήστε εδώ.


ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ : Διορισμοί μετατάξεις παραιτήσεις και συνταξιοδοτήσεις Συναδέλφων

Διορισμοί μετατάξεις παραιτήσεις και συνταξιοδοτήσεις Συναδέλφων

Τεύχος Γ’ 3131/02.10.2024

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» 

Με την υπ’ αρ. 376/17426/02.09.2024 (ορθή επανάληψη) απόφαση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ», που εκδόθηκε σύμφωνα με: α) τα άρθρα 46 και 54 του π.δ. 410/1988 (Α’ 191), β) τα άρθρα 48-53, 54-57 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007, Α’ 26) και γ) τις παρ. 9 και 10 του άρθρου 1 του ν. 4038/2012 «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» (Α’ 14), λύεται αυτοδίκαια η υπαλληλική σχέση της ΚΟΥΤΟΥΚΗ ΑΣΗΜΕΝΙΑΣ του Κωνσταντίνου, υπαλλήλου του Νοσοκομείου με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, του κλάδου ΔΕ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΙΩΝ, με βαθμό Α’, από 20.08.2024, λόγω συνταξιοδότησης. (Αρ. βεβ. διαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 1269361284/30.08.2024). 


 Τεύχος Γ’ 3119/01.10.2024

5η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

Με την υπό στοιχεία Δ1/5673/23-09-2024 απόφαση του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, η οποία εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3329/2005 (Α’ 81), τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 50 του ν. 4368/2016 (Α’ 21), όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 35 του ν. 4461/2017 (Α’ 38) και του άρθρου όγδοου του ν. 5015/2023 (Α’ 20), την υπό στοιχεία Α2β/Γ.Π.οικ.22225/22-03-2016 απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας «Καθορισμός διαδικασίας αποσπάσεων, μετατάξεων, μεταθέσεων και μετακινήσεων του νοσηλευτικού, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού των Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας των Δ.Υ. Πε.» (Β’ 839), την υπό στοιχεία Γ4β/Γ.Π. οικ. 42232/ 07-08-2024 απόφαση του Υπουργού και του Υφυπουργού Υγείας (Υ.Ο.Δ.Δ. 855) με την οποία διορίστηκε ως Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας (στο εξής 5ης Υ.Πε.) ο Φώτιος Σερέτης, την υπ’ αρ. 90763/23-10-2023 αίτηση μετάταξης του υπαλλήλου, την υπ’ αρ. 440/16-01-2024 θετική εισήγηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, την υπ’ αρ. 25450/ 05-12-2023 θετική εισήγηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ», μετατάσσεται ο ΚΑΛΥΒΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του Γεωργίου, μόνιμος υπάλληλος κλάδου και ειδικότητας ΤΕ Νοσηλευτικής του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου σε ομοιόβαθμη κενή οργανική θέση του Γ.Ν. Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ», χωρίς να προκαλείται επιπρόσθετη δαπάνη στον κρατικό προϋπολογισμό. 

Τεύχος Γ’ 3041/23.09.2024

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» 

Με την υπ’ αρ. 382/17824/3.9.2024 απόφαση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο» που εκδόθηκε σύμφωνα με το άρθρο 148, του ν. 3528/2007 (Α’ 26), λύεται αυτοδίκαια η υπαλληλική σχέση της ΤΡΟΥΜΠΟΥΚΗ ΦΩΤΟΥΛΑΣ του Αθανασίου, μόνιμης υπαλλήλου του Νοσοκομείου σε θέση του κλάδου ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, με βαθμό Α’, από 30.8.2024, ημερομηνία υποβολής της δεύτερης αίτησης παραίτησης, λόγω συνταξιοδότησης. (Αρ. βεβ. διαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 5537855311/5.9.2024). Ο Διοικητής

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

ΥΑ Γ4α/Γ.Π. οικ.49887/2024 - Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών και οδοντιάτρων κλάδου Ε.Σ.Υ. - ιατρών Ε.Κ.Α.Β. και των επικουρικών και ειδικευόμενων ιατρών

Με την παρούσα καθορίζονται η διαδικασία χορήγησης της σχετικής άδειας και ανάκλησης αυτής, που απαιτείται ώστε οι ιατροί και οδοντίατροι κλάδου Ε.Σ.Υ. - ιατροί Ε.Κ.Α.Β. και οι επικουρικοί και ειδικευόμενοι ιατροί να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο, να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες με οποιαδήποτε σχέση, συμπεριλαμβανόμενης και αυτής του συμβούλου ή εμπειρογνώμονος/ τεχνικού συμβούλου και για θέματα εκπαίδευσης/ επιμόρφωσης/εποπτείας των επαγγελματιών υγείας, οργάνωσης διαλέξεων και επιστημονικών εκδηλώσεων, συγγραφής επιστημονικών άρθρων, ιατρικών ενημερώσεων υγείας για νοσολογικές οντότητες, σε ιδιωτική κλινική ή ιδιωτικό διαγνωστικό ή θεραπευτικό εργαστήριο ή φαρμακευτικές επιχειρήσεις, ή εταιρείες ιατροτεχνολογικών προϊόντων και γενικότερα σε κάθε είδους ιδιωτικές επιχειρήσεις που παρέχουν ή καλύπτουν υπηρεσίες υγείας


Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων και διαδικασίας άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών και οδοντιάτρων κλάδου Ε.Σ.Υ. - ιατρών Ε.Κ.Α.Β. και των επικουρικών και ειδικευόμενων ιατρών - Αντικατάσταση της υπό στοιχεία Γ4α/Γ.Π. οικ. 36150/4.7.2024 (Β’ 4271, διόρθωση σφάλματος Β’ 4392) κοινής υπουργικής απόφασης περί όρων, προϋποθέσεων και διαδικασίας άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών και οδοντιάτρων κλάδου Ε.Σ.Υ.. 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ, Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 

Λαμβάνοντας υπόψη: 

α. Την περ. α) της παρ. 1 και την παρ. 23 του άρθρου 11 του ν. 2889/2001 «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός του Εθνικού Συστήματος Υγείας και άλλες διατάξεις» (Α’ 37), όπως η παρ. 1 τροποποιήθηκε με το άρθρο 36 του ν. 4272/2014 (Α’ 145), το άρθρο 7 του ν. 5102/2024 (Α’ 55) και το άρθρο 76 του ν. 5129/2024 (Α’ 124), σε συνδυασμό με την παρ. 2 του άρθρου 10 του ν. 4999/2022 (Α’ 225).

β. Tο άρθρο 30 του 4865/2021 «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας, στρατηγική κεντρικών προμηθειών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις (Α’ 238).

γ. Τα άρθρα 1-5 του ν. 4498/2017 «Εναρμόνιση του ελληνικού δικαίου με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2003/88/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 4ης Νοεμβρίου 2003 - σχετικά με ορισμένα στοιχεία του χρόνου εργασίας - ως προς την οργάνωση του χρόνου εργασίας των ιατρών και οδοντιάτρων του Ε.Σ.Υ.- Ρυθμίσεις θεμάτων ιατρών Ε.Σ.Υ. και άλλες διατάξεις» (Α’ 172).

δ. Tην παρ. 2 του άρθρου 31 του ν. 4486/2017 «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις» (Α’ 115).

ε. Το άρθρο 1 του ν. 3868/2010 «Αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» (Α’ 129).

στ. Το άρθρο 1 του ν. 3754/2009 «Ρύθμιση όρων απασχόλησης των νοσοκομειακών ιατρών του ΕΣΥ, σύμφωνα με το π.δ. 76/2005 και άλλες διατάξεις» (Α’ 43).

ζ. Tο άρθρο 21 του ν. 3580/2007 «Προμήθειες Φορέων Εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και άλλες διατάξεις» (Α’ 134).

η. Το άρθρο 38 του ν. 1397/1983 «Εθνικό Σύστημα Υγείας» (Α’ 143).

θ. Το π.δ. 2/24 «Διορισμός Υπουργών και Υφυπουργών» (Α’ 2).

ι. Το π.δ. 79/2023 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α’ 131).

ια. Το π.δ. 77/2023 «Σύσταση Υπουργείου και μετονομασία Υπουργείων - Σύσταση, κατάργηση και μετονομασία Γενικών και Ειδικών Γραμματειών - Μεταφορά αρμοδιοτήτων, υπηρεσιακών μονάδων, θέσεων προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων» (Α’ 130).

ιβ. Το π.δ. 81/2019 «Σύσταση, συγχώνευση, μετονομασία και κατάργηση Υπουργείων και καθορισμός των αρμοδιοτήτων τους - Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων» (Α’ 119).

ιγ. Το π.δ. 121/2017 «Οργανισμός του Υπουργείου Υγείας» (Α’ 148).

ιδ. Το άρθρο 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα (π.δ. 63/2005, Α’ 98), το οποίο διατηρήθηκε σε ισχύ με την περ. 22 του άρθρου 119 του ν. 4622/2019 (Α’ 133).

ιε. Την υπό στοιχεία Υ14/9.7.2023 απόφαση του Πρωθυπουργού «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη» (Β’ 4435).

ιστ. Την υπ’ αρ. 37310/9.7.2023 κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Υγείας «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Υγείας, Mάριο Θεμιστοκλέους» (Β’ 4435).

ιζ. Την υπό στοιχεία Γ4α/Γ.Π. οικ. 36150/4.7.2024 κοινή υπουργική απόφαση «Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών και οδοντιάτρων κλάδου ΕΣΥ» (Β’ 4271).

ιθ. Το άρθρο 8 της υπό στοιχεία Γ4δ/Γ.Π. οικ. 33768/11.7.2024 απόφασης του Υφυπουργού Υγείας «Καθορισμός της διαδικασίας τοποθέτησης ιατρών στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα προς απόκτηση ειδικότητας» (Β’ 4576).

κ. Την υπό στοιχεία Υ4α/147881/25.11.2010 κοινή υπουργική απόφαση «Ολοήμερη λειτουργία των Νοσοκομείων» (Β’ 1851). 

κα. Την υπό στοιχεία Β1α/οικ.49645/18-9-2024 εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία, από την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας,

αποφασίζουμε:

Άρθρο 1 
Προϋποθέσεις άσκησης ιδιωτικού έργου και φορείς απασχόλησης 

1. Οι ιατροί και οδοντίατροι του κλάδου του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), οι επικουρικοί ιατροί και οι ειδικευόμενοι ιατροί που υπηρετούν στα νοσηλευτικά ιδρύματα/φορείς της χώρας, σε Γενικά Νοσοκομεία και Γενικά Νοσοκομεία - Κέντρα Υγείας του Ε.Σ.Υ., Δημόσιες Μονάδες Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) και Ψυχικής Υγείας (Ψ.Υ.), στο Ε.Κ.Α.Β. καθώς και στο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ», είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Κατ’ εξαίρεση, οι ιατροί, οι οδοντίατροι, οι επικουρικοί και οι ειδικευόμενοι ιατροί του ανωτέρω εδαφίου δύνανται, σε χρόνο εκτός του τακτικού ωραρίου τους και των εφημεριών, να ασκούν ιδιωτικό έργο, υπό την προϋπόθεση ότι αναλαμβάνουν τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα απασχόλησης. Ειδικότερα, δύνανται να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο, να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες με οποιαδήποτε σχέση, συμπεριλαμβανόμενης και αυτής του συμβούλου ή εμπειρογνώμονος/ τεχνικού συμβούλου και για θέματα εκπαίδευσης/ επιμόρφωσης/εποπτείας των επαγγελματιών υγείας, οργάνωσης διαλέξεων και επιστημονικών εκδηλώσεων, συγγραφής επιστημονικών άρθρων, ιατρικών ενημερώσεων υγείας για νοσολογικές οντότητες, σε ιδιωτική κλινική ή ιδιωτικό διαγνωστικό ή θεραπευτικό εργαστήριο ή φαρμακευτικές επιχειρήσεις, ή εταιρείες ιατροτεχνολογικών προϊόντων και γενικότερα σε κάθε είδους ιδιωτικές επιχειρήσεις που παρέχουν ή καλύπτουν υπηρεσίες υγείας, υπό την προϋπόθεση χορήγησης σε αυτούς σχετικής άδειας, σύμφωνα με τη διαδικασία της παρούσας. Οι ως άνω ιατρικές υπηρεσίες αποκλείεται να παρέχονται με σχέση μισθωτής εργασίας. Εξαιρούνται οι προσωπικοί ιατροί κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ., από τη δυνατότητα παροχής ιδιωτικού έργου προς τον εγγεγραμμένο σε αυτούς πληθυσμό, όπως αυτός καθορίζεται κατ’ εφαρμογή της παρ. 5 του άρθρου 5 του ν. 4238/2014 (Α’ 38).

2. Με την παρούσα καθορίζονται η διαδικασία χορήγησης της σχετικής άδειας και ανάκλησης αυτής, η εξειδίκευση των κυρώσεων, η διαδικασία και τα όργανα ελέγχου της τήρησης των όρων, ο χρόνος υποβολής της αίτησης και η διάρκεια της άσκησης  του ιδιωτικού έργου κατά την πρώτη εφαρμογή της προβλεπόμενης διαδικασίας, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή της περ. α’ της παρ. 1 του άρθρoυ 11 του ν. 2889/2001 (Α’ 37), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 7 του ν. 5102/2024 (Α’ 55) και τροποποιήθηκε με το άρθρο 76 του ν. 5129/2024 (Α’ 124).

Άρθρο 2
Διαδικασία Υποβολής Αίτησης και Τήρηση Αρχείου 

1. Οι αιτήσεις που αφορούν στη χορήγηση άδειας για την άσκηση ιδιωτικού έργου υποβάλλονται στον Διοικητή ή τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου/φορέα ή τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β ή τον Διοικητή της Υ.Πε., όταν πρόκειται για Κέντρο Υγείας και κάθε διασυνδεόμενη με αυτό Μονάδα Υγείας, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο των μηνών Δεκεμβρίου και Μαΐου και αφορούν, αντιστοίχως, στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους και στο δεύτερο εξάμηνο αυτού. Στις αιτήσεις του προηγούμενου εδαφίου προσδιορίζεται το είδος ή τα είδη της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα που ο αιτών πρόκειται να ασκήσει.

2. Κατά την πρώτη εφαρμογή της παρούσας, οι αιτήσεις για τη χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου, υποβάλλονται εντός του πρώτου εικοσαημέρου από τη δημοσίευσή της και αφορούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2024.

3. Οι εκκρεμείς αιτήσεις των ιατρών και οδοντιάτρων κλάδου Ε.Σ.Υ. που έχουν κατατεθεί καθώς επίσης και οι άδειες που έχουν χορηγηθεί, κατ’ εφαρμογήν της υπό στοιχεία Γ4α/Γ.Π. οικ. 36150/4.7.2024 (Β’ 4271) κοινής υπουργικής απόφασης παραμένουν έγκυρες και ισχυρές.

4. Οι αιτήσεις των παρ. 1 και 2, υποβάλλονται στην αρμόδια διοικητική υπηρεσία του φορέα και εξετάζονται, εν συνεχεία, από τον Διοικητή ή τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου/φορέα ή τον Διοικητή της Υ.Πε. ή τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β, ο οποίος αποφασίζει για τη χορήγηση ή μη της άδειας. Η απόφασή του, είτε θετική είτε αρνητική, πρέπει να είναι επαρκώς αιτιολογημένη.

5. Με την κατάθεση κάθε αίτησης, δημιουργείται φάκελος ανά αιτούντα, ο οποίος τηρείται σε ειδικό αρχείο στην αρμόδια διοικητική υπηρεσία του νοσοκομείου/ φορέα ή της Υ.Πε. και ενημερώνεται για κάθε έγγραφο που κατατίθεται και κάθε πράξη που διενεργείται στο πλαίσιο της διαδικασίας.

6. Ο Διοικητής ή ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου/φορέα ή ο Διοικητής της Υ.Πε. ή ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β., υποχρεούται: α) στην τήρηση του αρχείου της παρ. 5 και β) στον έλεγχο και στην παρακολούθηση της πλήρωσης των προϋποθέσεων του άρθρου  3, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση η άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου ανακαλείται αυτεπαγγέλτως με αιτιολογημένη απόφασή του, κατά τα ανωτέρω, αρμοδίου οργάνου.

Άρθρο 3
Όροι και Προϋποθέσεις χορήγησης άδειας 

Η χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου παρέχεται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α. Της μη άσκησης κλινικού έργου σε ασθενείς που εξετάστηκαν στα τακτικά ιατρεία του Νοσοκομείου ή στο Κέντρο Υγείας και κάθε διασυνδεόμενη με αυτό Μονάδα Υγείας, από τον ίδιο ιατρό ή σε όσους ασθενείς βρίσκονται στην ενιαία λίστα χειρουργείου.

β. Της μη διατάραξης, διαφοροποίησης ή παραβίασης της εύρυθμης ολοήμερης, πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργίας καθώς και της ομαλής κατάρτισης του προγράμματος εφημεριών του νοσοκομείου ή του Ε.Κ.Α.Β. ή της αντίστοιχης λειτουργίας της Μονάδας Παροχής  Υπηρεσιών Π.Φ.Υ. ή Ψ.Υ., σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Όσον αφορά την ομαλή κατάρτιση του προγράμματος των εφημεριών δύναται, πριν τη χορήγηση της εν λόγω άδειας, να ζητείται η γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, η οποία δεν είναι δεσμευτική.

γ. Της μη διατάραξης, διαφοροποίησης ή παραβίασης του αριθμού των ανά κλινική χειρουργικών επεμβάσεων, του αριθμού των ιατρικών επισκέψεων, των διαγνωστικών και επεμβατικών πράξεων και των παρακλινικών εξετάσεων, κατά το εξάμηνο που προηγείται της υποβολής της αιτήσεως. Ειδικότερα, λαμβάνονται υπόψη:

α) για τους ιατρούς του παθολογικού τομέα, ο αριθμός των τακτικών ιατρείων που έχουν διενεργηθεί από το σύνολο των υπηρετούντων ιατρών της κλινικής/ή του Κέντρου Υγείας, β) για τους ιατρούς του χειρουργικού τομέα, ο αριθμός και η βαρύτητα των χειρουργικών πράξεων στο σύνολο των ιατρών της κλινικής και γ) για τους ιατρούς του εργαστηριακού τομέα, το σύνολο των πράξεων του τμήματος.

δ. Να μην τελεί ο αιτών υπό καθεστώς άδειας άνευ αποδοχών και οποιασδήποτε άλλης μορφής άδειας, πλην της κανονικής.

ε. Να μην τελεί ο αιτών υπό καθεστώς αργίας ή αναστολής άσκησης καθηκόντων ή απαγόρευσης υποβολής αίτησης άσκησης ιδιωτικού έργου κατά τα οριζόμενα στις περ. δ’, ε’ και στ’ της παρ. 1 του άρθρου 6.

στ. της κατ’ ελάχιστον διατήρησης των δεικτών παραγωγικότητας των κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου στα ποσοστά που καταγράφονται κατά το εξάμηνο που προηγείται της υποβολής της αιτήσεως, με μέγιστη επιτρεπόμενη απόκλιση 10%. Ως ελάχιστο όριο παραγωγικότητας ορίζεται το ισχύον κατά την υποβολή της πρώτης αιτήσεως για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου. Ο Διοικητής ή ο Πρόεδρος του νοσοκομείου ή ο Διοικητής της Υ.Πε. είναι υπεύθυνος για τη διαρκή και, κατ’ ελάχιστον ανά μήνα, παρακολούθηση των δεικτών παραγωγικότητας.  

Άρθρο 4
Απόφαση 

1. Η απόφαση (θετική ή αρνητική) του Διοικητή ή του Πρόεδρου του νοσοκομείου/φορέα ή του Διοικητή της Υ.Πε. ή του Προέδρου του Ε.Κ.Α.Β., εκδίδεται εντός δέκα (10) ημερών από την αίτηση, πρέπει να είναι επαρκώς αιτιολογημένη, λαμβάνοντας υπόψη τις τιθέμενες στο άρθρο 3 ανωτέρω προϋποθέσεις χορήγησης άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου, και κοινοποιείται εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών στον αιτούντα ιατρό και στον οικείο Ιατρικό/Οδοντιατρικό Σύλλογο. Στην (θετική) απόφαση του προηγούμενου εδαφίου αναγράφεται η χρονική διάρκεια της άσκησης του ιδιωτικού έργου, η έναρξη και η λήξη αυτής, καθώς και η έδρα ή και ο φορέας απασχόλησης.

2. Ανάλογα με το είδος ή τα είδη της απασχόλησης, για το οποίο ή τα οποία έχει αιτηθεί και λάβει τη σχετική άδεια, ο ενδιαφερόμενος ιατρός υποβάλλει στα αρμόδια όργανα, εντός ενός (1) μηνός από τη χορήγηση της άδειας αντίγραφο της βεβαίωσης λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου/οδοντιατρείου ή της σύμβασης που συνάπτει με την ιδιωτική κλινική ή το ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο ή την ιδιωτική επιχείρηση που παρέχει ή καλύπτει υπηρεσίες υγείας, καθώς και βεβαίωση έναρξης της δραστηριότητας του ελευθέριου επαγγέλματος από την αρμόδια φορολογική αρχή.

Σε περίπτωση που δεν έχουν εκδοθεί τα παραπάνω δικαιολογητικά από τις αρμόδιες αρχές εντός της ως άνω προβλεπόμενης προθεσμίας, η άδεια χορηγείται με την προσκόμιση του εγγράφου κατάθεσης της αίτησης με αριθμό πρωτοκόλλου, προς τα αρμόδια όργανα και αρχές του πρώτου εδαφίου και με ταυτόχρονη δέσμευση του αιτούντος ιατρού με υπεύθυνη δήλωση ότι θα τα προσκομίσουν αμέσως μόλις εκδοθούν. Σε αντίθετη περίπτωση η άδεια παύει αυτοδικαίως να ισχύει και ανακαλείται άμεσα με σχετική απόφαση η οποία εκδίδεται και κοινοποιείται σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην παρ. 1.

3. Η άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου έχει εξάμηνη διάρκεια, εξαιρουμένης της άδειας που χορηγείται σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 2.

Η άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου του ειδικευόμενου ιατρού έχει εξάμηνη διάρκεια, με την προϋπόθεση ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η σύμβαση/απόφαση τοποθέτησης που έχει συνάψει με τη Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος/φορέα που υπηρετεί, εξαιρουμένης της άδειας που χορηγείται σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 2.

4. Σε περίπτωση μεταβολής του είδους της απασχόλησης κατά τη διάρκεια ισχύος της χορηγηθείσας άδειας, ο ιατρός ενημερώνει εγγράφως το κατά περίπτωση αρμόδιο όργανο, προκειμένου αυτό να προβεί σε τροποποίησή της. Η μη τήρηση της υποχρέωσης ενημέρωσης επισύρει κατά περίπτωση τις κυρώσεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 6.

5. Αν ο ιατρός δεν επιθυμεί την συνέχιση της άσκησης ιδιωτικού έργου κατά το χρονικό διάστημα που η άδειά του βρίσκεται σε ισχύ, δύναται να υποβάλλει σχετική αίτηση ανάκλησης προς την αρμόδια διοικητική υπηρεσία της παρ. 4 του άρθρου 2. Η σχετική απόφαση εκδίδεται και κοινοποιείται σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην παρ. 1.

6. Σε περίπτωση μετακίνησης ή απόσπασης του ιατρού σε άλλο νοσοκομείο της ίδιας ή άλλης Υγειονομικής Περιφέρειας ή σε Μονάδα Παροχής Υπηρεσιών Π.Φ.Υ. ή Ψ.Υ. άλλης Υγειονομικής Περιφέρειας, η υφιστάμενη άδεια που έχει χορηγηθεί σύμφωνα με τη διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 2, παύει αυτοδικαίως να ισχύει και ανακαλείται άμεσα με σχετική απόφαση η οποία εκδίδεται και κοινοποιείται σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην παρ. 1. Κατ’ εξαίρεση, και μόνον στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ιατρός δύναται να υποβάλει νέα αίτηση για χορήγηση άδειας στο νοσοκομείο ή στην Υγειονομική Περιφέρεια όπου μετακινήθηκε, χωρίς την τήρηση των χρονικών περιορισμών που προβλέπονται για την υποβολή της στην παρ. 1 του άρθρου 2.

7. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τους ειδικευόμενους ιατρούς: α) σε περίπτωση μετακίνησης ειδικευόμενου ιατρού σε άλλο νοσοκομείο/φορέα της ίδιας Υγειονομικής Περιφέρειας, κατά τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 31 του ν. 4486/2017 (Α’ 115), β) σε περίπτωση τοποθέτησής του, εκ νέου, σε άλλο νοσοκομείο/φορέα για συνέχιση της ειδίκευσής του και γ) σε περίπτωση μεταφοράς του κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 8 της υπό στοιχεία Γ4δ/Γ.Π. οικ. 37686/11.7.2024 υπουργικής απόφασης (Β’ 4576), η ανωτέρω άδεια παύει αυτοδικαίως να ισχύει και ανακαλείται άμεσα με σχετική απόφαση η οποία εκδίδεται και κοινοποιείται σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην παρ. 1. Στις περ. α) και β) ο ειδικευόμενος ιατρός δύναται να υποβάλει νέα αίτηση για χορήγηση άδειας στο νοσοκομείο/φορέα μετακίνησης/ τοποθέτησής του, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 2, ενώ στην περ. γ) δύναται να υποβάλει την άνω αίτηση στο νοσοκομείο/φορέα όπου μεταφέρθηκε, χωρίς η τήρηση των χρονικών περιορισμών που προβλέπονται στην παρ. 1 του άρθρου 2 να αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την υποβολή της. Η διαδικασία υποβολής νέας αίτησης χωρίς την τήρηση των χρονικών περιορισμών που προβλέπονται στην παρ. 1 του άρθρου 2 ακολουθείται και στην περίπτωση επαναφοράς του ειδικευόμενου ιατρού στο αρχικό νοσοκομείο/φορέα τοποθέτησής του. 

Άρθρο 5
Αρμόδια όργανα και διαδικασία ελέγχου μη τήρησης των όρων

1. Αρμόδια όργανα για τη διενέργεια ελέγχων και τη διαπίστωση της μη τήρησης των όρων και προϋποθέσεων του άρθρου 3 και της παρ. 4 του άρθρου 4, είναι ο Διοικητής ή Πρόεδρος του Νοσοκομείου/φορέα, ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β, ο Διοικητής της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας.

2. Τα ανωτέρω αρμόδια όργανα διενεργούν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, τακτικούς και έκτακτους ελέγχους, καθώς και ελέγχους κατόπιν καταγγελίας. Στο πλαίσιο διενέργειας των ελέγχων, οι ελεγχόμενοι ιατροί υποχρεούνται να παρέχουν τα στοιχεία που ζητούνται.

3. Σε περίπτωση διαπίστωσης της μη τήρησης των όρων και προϋποθέσεων του άρθρου 3, επιβάλλονται από το εκάστοτε αρμόδιο όργανο οι κυρώσεις του άρθρου 6 και ενημερώνονται: α) ο κατά τόπον Ιατρικός/ Οδοντιατρικός Σύλλογος ή η οικεία Περιφέρεια προκειμένου για την εφαρμογή της περ. β της παρ. 1 του άρθρου 6 και β) ο εκάστοτε αντισυμβαλλόμενος για την εφαρμογή της περ. γ της παρ. 1 του άρθρου 6. 

Άρθρο 6
Κυρώσεις

1. Η παράβαση, από ιατρό ή οδοντίατρο κλάδου Ε.Σ.Υ. καθώς και επικουρικό ιατρό και οδοντίατρο και ιατρό του Ε.Κ.Α.Β., των όρων και προϋποθέσεων του άρθρου 3, συνιστά το πειθαρχικό παράπτωμα της περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 77 του ν. 2071/1992 και της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας της περ. ε) της παρ. 1 του άρθρου 107 του Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007, Α’ 26) και συνεπάγεται:

α. Την άμεση ανάκληση της άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου, με αιτιολογημένη απόφαση του αρμοδίου οργάνου της παρ. 1 του άρθρου 4.

β. Την άμεση ανάκληση της βεβαίωσης λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου/οδοντιατρείου.

γ. Την άμεση καταγγελία της σύμβασης παροχής ιατρικών υπηρεσιών από τον συμβαλλόμενο πάροχο αζημίως.

δ. Την απαγόρευση υποβολής νέας αίτησης για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών.

ε. Σε περίπτωση πρώτης υποτροπής, η χρονική διάρκεια της απαγόρευσης εκτείνεται σε δύο (2) έτη.

στ. Σε περίπτωση δεύτερης υποτροπής, επέρχεται οριστική απώλεια του δικαιώματος.

2. Οι ως άνω κυρώσεις ισχύουν και για τους ειδικευόμενους ιατρούς σε περίπτωση μη τήρησης των όρων και προϋποθέσεων του άρθρου 3.

3. Η κύρωση της απαγόρευσης υποβολής νέας αίτησης ή οριστικής απώλειας του δικαιώματος επιβάλλεται με απόφαση του Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας ή του Προέδρου του Ε.Κ.Α.Β., μετά από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου ή του Ε.Κ.Α.Β. αντίστοιχα και μετά από έγγραφη κλήση του ιατρού να υποβάλει τις αντιρρήσεις του μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την κοινοποίησή της σε αυτόν. Η επιβολή κύρωσης, σύμφωνα με τα ανωτέρω, λαμβάνεται υπόψη σε κάθε κρίση και αξιολόγηση του ιατρού.

4. Κατά τη διάρκεια ισχύος της απόφασης περί χορηγήσεως άδειας ασκήσεως ιδιωτικού έργου το αρμόδιο όργανο της παρ. 1 του άρθρου 4, εφόσον διαπιστώσει ότι δεν πληρούνται οιαδήποτε εκ των προβλεπόμενων στο άρθρο 3 προϋποθέσεων, ανακαλεί τη χορηγηθείσα άδεια με νέα αιτιολογημένη απόφασή του, η οποία εκδίδεται και κοινοποιείται σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 4. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην περ. στ’ του άρθρου 3, με ευθύνη του αρμοδίου οργάνου της παρ. 1 του άρθρου 4, η χορηγηθείσα άδεια ανακαλείται με αιτιολογημένη απόφαση του, κατά τα ανωτέρω, αρμοδίου οργάνου για το σύνολο των ιατρών του τμήματος. Περαιτέρω, ιατρός, ο οποίος δεν είχε αιτηθεί άδεια κατά το εξάμηνο, στο οποίο διαπιστώνεται η μείωση της παραγωγικότητας, δεν αποκλείεται από την υποβολή αίτησης για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου. 

Άρθρο 7
Έναρξη ισχύος 

Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Από τη δημοσίευση της παρούσας, η υπό στοιχεία Γ4α/Γ.Π. οικ. 36150/4.7.2024 κοινή υπουργική απόφαση «Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών και οδοντιάτρων κλάδου ΕΣΥ» (Β’ 4271, διόρθωση σφάλματος Β’ 4392) παύει να ισχύει.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΦΕΚ: B’ 5456/01.10.2024

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2024 

Για να δείτε το σχετικό ΦΕΚ

Πηγή: oenet.gr, Εθνικό Τυπογραφείο

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE

 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE

Ανακοινώσεις

Το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με την Google και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) εγκαινιάζει μια νέα πρωτοβουλία με τίτλο:

«Al for All»

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται σειρά επιμορφωτικών ημερίδων με τίτλους:

«Κατανοήστε τη Μηχανική Μάθηση (Machine Learning)» (κωδικός ΟΠΣ 90124Δ24)

Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2024 από 12:00 έως 14:00 μέσω Webex

Η ημερίδα απευθύνεται στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων με αριθμό προτεραιότητας εγγραφής. Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Προγραμμάτων κα. Καλιμάνη Ιουλία (τηλ. 213 1306 409, e-mail: gkalimani@ekdd.gr )

«Εισαγωγή στην Τεχνολογία Νέφους (Cloud Computing)» (κωδικός ΟΠΣ 90125Δ24)

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024 από 12:00 έως 14:00  μέσω Webex

Η ημερίδα απευθύνεται στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων με αριθμό προτεραιότητας εγγραφής. Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Προγραμμάτων κα. Καλιμάνη Ιουλία (τηλ. 213 1306 409, e-mail: gkalimani@ekdd.gr)

«Εισαγωγή στην Κυβερνοασφάλεια (Cybersecurity)» (κωδικός ΟΠΣ 90126Δ24)

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024 από 12:00έως 14:00 μέσω Webex

Η ημερίδα απευθύνεται στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων με αριθμό προτεραιότητας εγγραφής. Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Προγραμμάτων Βαρτελάτου Σπυριδούλα (2131306435, email: svartelatou@ekdd.gr)

Στόχος των ημερίδων είναι να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες  :

– με τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για να κατανοήσουν και να εξερευνήσουν τη μηχανική μάθηση.

– να κατανοήσουν και να εξερευνήσουν πώς το cloud computing μπορεί να τους βοηθήσει στη δουλειά τους και

– να εξοπλιστούν με τις απαραίτητες γνώσεις και πρακτικές για να ενισχύσουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο των ημερίδων αναφέρονται στα ενημερωτικά σημειώματα.

Εγγραφές: Για τη συμμετοχή σας στις ημερίδες, παρακαλούμε όπως εγγραφείτε στην υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., (εφόσον δεν είστε ήδη εγγεγραμμένοι/ες), στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://online.ekdd.gr/OnlineWeb/index.jsp

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Επιτυχόντες της Δημόσιας Κλήρωσης για τις Νοσηλευτικές ειδικότητες.

 Επιτυχόντες της Δημόσιας Κλήρωσης για τις Νοσηλευτικές ειδικότητες. 

Αποτελέσματα της δημοσίας κλήρωσης των νοσηλευτικών ειδικοτήτων της 5ης ΥΠΕ που πραγματοποιήθηκε Δευτέρα 30/09/2024 και ώρα 10π.μ. στο αμφιθέατρο του Π.Γ.Ν. Λάρισα.

Για να δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης πατήστε εδώ.

Για το Νοσοκομείο Βόλου έχουμε 2 ειδικότητες και συνολικά 9 άτομα: 

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ «ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ & ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ»

ΣΕΙΡΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

1 ΜΠΑΛΑΤΣΟΥ ΕΛΕΝΗ ΧΡΗΣΤΟΣ

2 ΣΟΓΙΑΤΙ ΜΠΕΝΤΡΙΝΑ ΑΡΙΑΝ

3 ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

4 ΞΥΛΟΠΑΡΚΙΩΤΗ ΕΛΠΙΔΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

5 ΜΠΡΙΑΝΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΘΩΜΑΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ «ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ»

1 ΧΑΑΣ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΠΕΤΡΟΣ

2 ΖΥΜΠΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΩΝ/ΝΟΣ

3 ΠΟΖΑΠΑΛΙΔΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ-

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛ

4 ΣΟΥΛΤΑΝΗ ΑΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ