Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και ΜΑΪΟ 2023.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ : 37 ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ 3 ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΓΙΑ 522 ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Εγκύκλιος του Υφυπουργού Υγείας για τη Μεταφορά στις ΔΥΠΕ του προσωπικού των δομών παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας του ΕΣΥ, που εντάσσονται στο Εθνικό Δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας

Ενόψει της εφαρμογής, από 01ης.01.2025 του άρ.7 του νόμου 5129/2024 (ΦΕΚ Α’ 124), παραθέτουμε οδηγίες για την διαδικασία μεταφοράς του προσωπικού των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, Ψυχιατρικών Τομέων (τμημάτων, κλινικών, αποκεντρωμένων δομών και κάθε άλλου τύπου υπηρεσιών παροχής ψυχικής υγείας) των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Γενικών και Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων) αρμοδιότητάς σας, ως κάτωθι:

Α. ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ(δεν χρήζει υποβολής αίτησης εκ μέρους του προσωπικού)

Α1. Το πάσης φύσης μόνιμο και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, το επικουρικό και λοιπό προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και το προσωπικό με σχέση έμμισθης εντολής, καθώς και το νοσηλευτικό εκπαιδευτικό προσωπικό που απασχολείται στις δομές που μεταφέρονται εξ ολοκλήρου στις Δ.Υ.ΠΕ. και στο Ε.Δ.Υ.Ψ.Υ. Ψ.Ν.Α. <<ΔΑΦΝΙ>> , Ψ.Ν. Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής (Κ.Π.Ψ.Υ.) και λοιπές δημόσιες Μονάδες Ψυχικής Υγείας (Μ.Ψ.Υ. με όλα τα παραρτήματα και τα προγράμματά τους καθώς και τις αποκεντρωμένες μονάδες αυτών – άρθρο 6 παρ.1α, 1β, 1δ, 1ε & 1στ), μεταφέρεται αυτοδικαίως με την ίδια σχέση εργασίας, ίδια κατηγορία, κλάδο/ειδικότητα και ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης τους, στις οικείες Δ.Υ.Πε. και καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό των οικείων Δ.Υ.Πε..

Για το προσωπικό που υπηρετεί σε προσωποπαγείς θέσεις συστήνονται στις Δ.Υ.Πε. αντίστοιχες προσωποπαγείς θέσεις. Το προσωπικό αυτό καταλαμβάνει την πρώτη κενή οργανική θέση ίδιας σχέσης εργασίας, κατηγορίας και κλάδου, που θα κενωθεί.

Για την αυτοδίκαιη μεταφορά του προσωπικού της ως άνω κατηγορίας, εκδίδονται διαπιστωτικές πράξεις της αρμόδιας Υπηρεσίας της οικείας Δ.Υ.Πε., οι οποίες ισχύουν από την 1η.1.2025 για όλες τις έννομες συνέπειες.

Στην περίπτωση του επικουρικού προσωπικού και του προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, οι διαπιστωτικές πράξεις διαρκούν έως τη λήξη της σύμβασής του.

Α2. Το μόνιμο και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, το επικουρικό και λοιπό προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου κλάδου ιατρών, ψυχολόγων, εργοθεραπευτών και λογοθεραπευτών που υπηρετεί αποκλειστικά στους Ψυχιατρικούς Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων και στις δομές, κλινικές και τμήματα που τους απαρτίζουν, καθώς και στις δομές ψυχικής υγείας λοιπών Ιατρικών Τομέων των ως άνω νοσοκομείων που εντάσσονται στο Ε.Δ.Υ.Ψ.Υ. (άρ. 6, παρ. 1γ) με όλα τα παραρτήματα και τα προγράμματά τους καθώς και τις αποκεντρωμένες μονάδες αυτών (αρ. 6, παρ. 2), μεταφέρονται αυτοδικαίως με την ίδια σχέση εργασίας, ίδια κατηγορία, κλάδο/ειδικότητα και ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης τους, στις οικείες Δ.Υ.Πε. και καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό των οικείων Δ.Υ.Πε..

Για το προσωπικό που υπηρετεί σε προσωποπαγείς θέσεις συστήνονται στις Δ.Υ.Πε. αντίστοιχες προσωποπαγείς θέσεις. Το προσωπικό αυτό, καταλαμβάνει την πρώτη κενή οργανική θέση ίδιας σχέσης εργασίας, κατηγορίας και κλάδου, που θα κενωθεί.

Για την αυτοδίκαιη μεταφορά του προσωπικού της ως άνω κατηγορίας, εκδίδονται διαπιστωτικές πράξεις της αρμόδιας Υπηρεσίας της οικείας Δ.Υ.Πε., οι οποίες ισχύουν από την 1η.1.2025 για όλες τις έννομες συνέπειες.

Στην περίπτωση του επικουρικού προσωπικού και του προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, οι διαπιστωτικές πράξεις διαρκούν έως τη λήξη της σύμβασής του.

Α3. Οι ειδικευόμενοι ιατροί, που υπηρετούν στις δομές του άρθρου 6 μεταφέρονται αυτοδικαίως, με την ίδια σχέση εργασίας και ταυτόχρονη μεταφορά των θέσεών τους στις οικείες Δ.Υ.Πε..

Για τη μεταφορά τους εκδίδονται διαπιστωτικές πράξεις της αρμόδιας Υπηρεσίας της οικείας Δ.Υ.Πε., οι οποίες ισχύουν από την 1η.1.2025 για όλες τις έννομες συνέπειες.

Ειδικά, από το Ενιαίο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», μεταφέρονται αυτοδικαίως στην οικεία Δ.Υ.Πε. οι ειδικευόμενοι των ειδικοτήτων της Ψυχιατρικής Ενηλίκων και της Ψυχιατρικής Παίδων και Εφήβων.

Οι υπηρετούντες ειδικευόμενοι των λοιπών ειδικοτήτων του Ενιαίου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» παραμένουν στον φορέα του οποίου τη θέση καταλαμβάνουν, ήτοι, είτε στο Γ.Ν. Παπανικολάου είτε στην οικεία Δ.Υ.Πε, όπου μεταφέρεται η αποκεντρωμένη οργανική μονάδα «Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης», με τη δυνατότητα εκατέρωθεν μετακίνησής τους ως υπεράριθμων από και προς τον άλλο φορέα για τη συμπλήρωση του υπολοίπου αιτούμενου χρόνου της ειδικότητας, με απόφαση του Διοικητή της αρμόδιας Υ.Πε.. Η ίδια δυνατότητα δίνεται και στους ιατρούς που αναμένουν την τοποθέτησή τους μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος. 

A4. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ. 7 παρ. 5 του Ν. 5129/2024 οι ειδικευόμενοι της Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας που υπηρετούν στις δομές του άρθρου 6 του Ν. 5129/2024 μεταφέρονται αυτοδικαίως με την ίδια σχέση εργασίας και ταυτόχρονη μεταφορά των θέσεών τους στις οικείες Δ.Υ.Πε..

Για τη μεταφορά τους εκδίδονται διαπιστωτικές πράξεις της αρμόδιας Υπηρεσίας της οικείας Δ.Υ.Πε., οι οποίες ισχύουν από την 1η.1.2025 για όλες τις έννομες συνέπειες.

Β. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ TOY ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ

Β1. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ. 7 παρ. 2 περ. α του Ν. 5129/2024 το νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί στα Γενικά και Πανεπιστημιακά νοσοκομεία της περ. γ) της παρ. 1 του άρθρου 6 του ως άνω νόμου, δύναται να μεταφερθεί, με ταυτόχρονη μεταφορά της οργανικής του θέσης στην οικεία Δ.Υ.Πε., μετά από αίτησή του η οποία υποβάλλεται έως την 30η-9-2024, στην αρμόδια Διεύθυνση των Γενικών ή Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων όπου υπηρετεί.

Για το προσωπικό που υπηρετεί σε προσωποπαγείς θέσεις συστήνονται στις Δ.Υ.Πε. αντίστοιχες προσωποπαγείς θέσεις. Το εν λόγω προσωπικό καταλαμβάνει την πρώτη κενή οργανική θέση ίδιας σχέσης εργασίας, κατηγορίας και κλάδου, που θα κενωθεί. Για τη μεταφορά του προσωπικού εκδίδονται διαπιστωτικές πράξεις της αρμόδιας Υπηρεσίας της οικείας Δ.Υ.Πε., οι οποίες ισχύουν από την 1η.1.2025 για όλες τις έννομες συνέπειες.

Β2. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ. 7 παρ. 2 περ. β του Ν. 5129/2024 το προσωπικό λοιπών κλάδων (ενδεικτικά Κοινωνικοί Λειτουργοί, ειδικοί Θεραπευτές και Παιδαγωγοί, Διοικητικοί Υπάλληλοι κλπ) που υπηρετεί στους Ψυχιατρικούς Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων και στις δομές, κλινικές και τμήματα που τους απαρτίζουν, καθώς και στις δομές ψυχικής υγείας λοιπών Ιατρικών Τομέων των ιδίων ως άνω νοσοκομείων της περ. γ) της παρ. 1 του άρθρου 6 δύναται να μεταφερθεί, με ταυτόχρονη μεταφορά της οργανικής του θέσης στην οικεία Δ.Υ.Πε., μετά από αίτησή του η οποία υποβάλλεται έως την 30η– 9-2024, στην αρμόδια Διεύθυνση των Γενικών ή Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων όπου υπηρετεί. Για τη μεταφορά του προσωπικού εκδίδονται διαπιστωτικές πράξεις της αρμόδιας Υπηρεσίας της οικείας Δ.Υ.Πε., οι οποίες ισχύουν από την 1η.1.2025 για όλες τις έννομες συνέπειες.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ. 7 παρ. 2 περ. γ του Ν. 5129/2024 σε περίπτωση μη κάλυψης των αναγκών των μεταφερόμενων ψυχιατρικών τμημάτων και κλινικών σε νοσηλευτικό και πάσης φύσης προσωπικό, αυτές εξακολουθούν να καλύπτονται από τα Γενικά Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία εντός των οποίων λειτουργούν, με απόφαση του Διοικητή της οικείας Υ.ΠΕ.

Γ. Οι διαπιστωτικές πράξεις που θα εκδοθούν σύμφωνα με τα αναφερόμενα στα Α & Β δημοσιεύονται στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ