Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ από 2012 εώς και ΜΑΪΟ 2023.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ : 37 ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ 3 ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΓΙΑ 522 ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Απόλυτη κοροϊδία τα μέτρα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόλυτη κοροϊδία τα μέτρα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο

Αύξηση 12€ τον μήνα από 1/4/25!!!

 

Ακούγοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καθώς και την εξειδίκευση των μέτρων που έγινε στη συνέχεια, από τον υπουργό οικονομικών, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους στο Δημόσιο το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως πρόκειται για μια ακόμη κοροϊδία της κυβέρνησης της ΝΔ για τους 600.000 υπαλλήλους του Δημοσίου (εκπαιδευτικούς, γιατρούς, νοσηλευτές κλπ).

Ο πρωθυπουργός περιορίστηκε να υποσχεθεί ότι ο εισαγωγικός μισθός ΥΕ του Δημοσίου, θα «ακολουθήσει» την σχεδιαζόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού του Ιδιωτικού Τομέα από τον Απρίλιο του 2025 καθώς μέχρι τότε δεν θα δοθεί καμιά αύξηση. Η αύξηση αυτή, των 12€ τον μήνα, θα δοθεί οριζόντια για όλα τα μισθολογικά κλιμάκια ανατρέποντας ουσιαστικά και τη λογική του ενιαίου μισθολογίου.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι από τον Απρίλιο του 2025 θα συνδεθεί ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα με το κατώτατο εισαγωγικό κλιμάκιο στο δημόσιο τομέα που είναι 850 ευρώ δηλαδή θα δοθεί μια αύξηση στο επίπεδο των 20€/μήνα (12€ καθαρά).  Σταδιακά ως το 2027 θα αυξηθεί ο εισαγωγικός μισθός στο δημόσιο κατά 100€ ακαθάριστα. Δηλαδή το 2027 θα γίνει ο βασικός μισθός του νεοεισερχόμενου στο Δημόσιο θα γίνει 950 ευρώ!!!

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης, σκόπιμα αγνοεί ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει 14 μισθούς, ενώ το Δημόσιο 12 και άρα θα συνεχίσει ο κατώτατος μισθός του δημοσίου να είναι πολύ χαμηλότερος από τον ήδη χαμηλό μισθό του ιδιωτικού.

Παράλληλα δεν ακούσαμε και καμία ουσιαστική παρέμβαση για την ακρίβεια που συνεχίζει να αφανίζει τα εισοδήματά μας. Αντίθετα διαπιστώσαμε για μια ακόμα φορά την εμμονή της κυβέρνησης της ΝΔ στην επιδότηση της ακρίβειας και μέτρα που δεν φτάνουν ούτε στο ελάχιστο για να καλύψουν τον πληθωρισμό που η κυβέρνηση έχει αφήσει ανεξέλεγκτο.

Μετά και από αυτή την κοροϊδία είναι μονόδρομος πλέον η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας με αίτημα  την πραγματική αύξηση στους ΜΙΣΘΟΥΣ και την καταπολέμηση της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ.

Συνεχίζουμε να  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας 10%, άμεσα, για να καλυφθούν οι απώλειες από τον φετινό πληθωρισμό
  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στο Δημόσιο
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
  • Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
  • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλ ειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15.
  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) και του Ν. 5053/23 (Γεωργιάδη) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση – Επαναφορά του Ν. 1264/82.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Απόλυτη κοροϊδία τα μέτρα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο

ΑΔΕΔΥ: Σχετικά με την προσφυγή της ΑΔΕΔΥ για το ξεπάγωμα της διετίας 2016 -17

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την προσφυγή της ΑΔΕΔΥ για το ξεπάγωμα της διετίας 2016 -17

Η ΑΔΕΔΥ στις 12 Σεπτεμβρίου 2024 κατέθεσε, μέσω της νομικής της συμβούλου, αίτημα προς το Συμβούλιο της Επικρατείας για την διεξαγωγή πρότυπης δίκης για να κριθεί η συνταγματικότητα του μέτρου της αναστολής της μισθολογικής εξέλιξης όλων των δημοσίων υπαλλήλων για το διάστημα 2016-2017, που προβλέφθηκε με το άρθρο 26 Ν.4354/2015.

Με αφορμή αγωγή συναδέλφου που κατατέθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και στην οποία η ΑΔΕΔΥ άσκησε πρόσθετη παρέμβαση, ζητήθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας να εισαγάγει την συγκεκριμένη αγωγή σε πρότυπη δίκη για να κριθεί συνολικά το εάν το πάγωμα της διετίας 2016-2017 είναι συνταγματικό.

Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, σχετικά με τη διεξαγωγή ή όχι πρότυπης δίκης, θα εκδοθεί το αργότερο μέσα σε ένα μήνα.

Οι συνάδελφοι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να προβούν σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια πριν αποφανθεί το Συμβούλιο Επικρατείας επί της πρότυπης δίκης.

Σας αποστέλλουμε σχετικά και το αίτημα προς το ΣτΕ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Δελτίο Τύπου – Σχετικά με την προσφυγή της ΑΔΕΔΥ για το ξεπάγωμα της διετίας 2016-17

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΤΥΠΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΤΕ

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΟΕΔΗΝ :ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 5129/1-8-2024

 




ΑΘΗΝΑ 13/9/2024

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2358  

 

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 5129/1-8-2024

 

            Συνάδελφοι,

            Η ΠΟΕΔΗΝ έχει πάρει σαφή θέση ενάντια στην εφαρμογή του νόμου που συστήνει δίκτυα ψυχικής υγείας ανά Υγειονομική Περιφέρεια με μεταφορά και σύσταση των οργανικών θέσεων στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των Υγειονομικών Περιφερειών.

            Για την μη ψήφιση του νόμου πρωτοστατήσαμε σε πλείστες κινητοποιήσεις με τελευταία την ημέρα  Ψήφισης του Νομοσχεδίου έξω από τη Βουλή.

            Ήδη όμως είναι σε εξέλιξη η εφαρμογή του νόμου που δίνει δικαίωμα στους συναδέλφους που εργάζονται στις υπηρεσίες των Ψυχιατρικών τομέων των Νοσοκομείων να επιλέξουν εάν θέλουν να ενταχθούν στα νέα δίκτυα ψυχικής υγείας ή να παραμείνουν στον οργανισμό του Νοσοκομείου.

            Η προθεσμία υποβολής αίτησης ένταξης στο δίκτυο ψυχικής υγείας είναι έως τέλος Σεπτεμβρίου 2024. 

            Υπενθυμίζουμε ότι τα Κέντρα Υγείας έως τέλος του 2015 ανήκαν οργανικά, διοικητικά ως αποκεντρωμένες μονάδες στα Νοσοκομεία. Από 1/1/2016 (νόμος 2014) τα Κέντρα Υγείας μεταφέρθηκαν στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Παρ’ ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στο οργανωτικό, διοικητικό σκέλος, επειδή πρέπει να απευθύνονται στις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών που βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, οι οργανικές τους θέσεις εντάχθηκαν σε κάθε μία εκ των 7 Υγειονομικών Περιφερειών που είναι Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου Δικαίου και δεν υφίσταται κίνδυνος ελαστικοποίησης ή ιδιωτικοποίησης της εργασιακής τους σχέσης.

            Το ίδιο γίνεται τώρα και με τους ψυχιατρικούς τομείς των Νοσοκομείων που μεταφέρονται οργανικά, διοικητικά στα 7 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των Υγειονομικών Περιφερειών.

            Οι συνάδελφοι που θα επιλέξουν την οργανική τους ένταξη στο δίκτυο δεν θα κινδυνεύσει η εργασιακή τους σχέση με την υφιστάμενη νομοθεσία.

            Μετακινήσεις συναδέλφων από  μία Μονάδα ΝΠΔΔ σε άλλη Μονάδα που υποχρεωτικά θα είναι Δημόσια εντός του δικτύου ψυχικής υγείας μπορεί να υπάρξει. Όμως και τώρα υφίσταται αυτή η δυνατότητα στους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών να μετακινούν υπαλλήλους από τη μία σε άλλη υγειονομική μονάδα από αυτή που υπηρετούν  με τρίμηνες μετακινήσεις παρά τη θέλησή τους οι οποίες με συνεχείς νομοθετικές ρυθμίσεις αυτόματα ανανεώνονται.

            Εξάλλου είναι γνωστές οι πλείστες οι παρεμβάσεις μας προς αυτή την κατεύθυνση για ανάκληση μετακινήσεων μετά από σχετικά αιτήματα των σωματείων.

            Ο νόμος ορίζει ότι  τα κενά που θα προκύπτουν σε Νοσηλευτικό και λοιπό  προσωπικό στους ψυχιατρικούς τομείς των Νοσοκομείων θα καλύπτονται από το ίδιο το Νοσοκομείο.

            Εδώ όμως θα πρέπει να γνωρίζουν οι συνάδελφοι των ψυχιατρικών τομέων ότι εάν δεν υποβάλλουν αίτηση και εφόσον υπάρξουν κενά στον ψυχιατρικό τομέα μπορεί ο Διοικητής του Νοσοκομείου να τους μετακινήσει ανά πάσα στιγμή σε άλλη κλινική του Νοσοκομείου και να καλύψει τα κενά του ψυχιατρικού τομέα με εσωτερικές μετακινήσεις άλλων εργαζομένων του Νοσοκομείου. Εάν καλυφθούν τα κενά στο ψυχιατρικό τομέα όσοι δεν υποβάλλουν αίτηση θα μετακινηθούν σε άλλα τμήματα του Νοσοκομείου.

            Οι συνάδελφοι που δεν θα κάνουν αίτηση ένταξης στο νέο δίκτυο ψυχικής υγείας δεν έχουν εξασφαλισμένη θέση εργασίας στο δίκτυο, εν αντιθέσει με όσους υποβάλλουν αίτηση που μονίμως θα απασχολούνται στο δίκτυο ψυχικής υγείας.

            Δυνατότητα επιλογής να ενταχθούν στο δίκτυο ή να παραμείνουν στα Νοσοκομεία έχουν μόνο το Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Γιατροί, ψυχολόγοι, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές του ψυχιατρικού τομέα μεταφέρονται αυτοδίκαια.

            Ο νέος νόμος στο δίκτυο ψυχικής υγείας προβλέπει ολιγάριθμες θέσεις ευθύνης με εντελώς διαφορετική διάρθρωση και δεν προβλέπει τομείς νοσηλευτικής, διοικητικής και τεχνικής υπηρεσίας.

            Εάν οι συνάδελφοι που κατέχουν θέσεις ευθύνης επιλέξουν την παραμονή στο Νοσοκομεία χάνουν τη θέση ευθύνης στον ψυχιατρικό τομέα και διεκδικούν οποιαδήποτε θέση ευθύνης εντός του οργανισμού του νοσοκομείου. Εάν επιλέξουν οι προϊστάμενοι σε τομείς ή τμήματα του ψυχιατρικού τομέα να ενταχθούν στο νέο δίκτυο ψυχικής υγείας υπάρχει η δέσμευση του Υφυπουργού στη Βουλή και σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του ότι θα παραμείνουν στις θέσεις ευθύνης που κατέχουν αφού θα συσταθούν οι αντίστοιχες θέσεις ευθύνης με υπουργικές αποφάσεις.

            Κατόπιν τούτων οι ίδιοι οι συνάδελφοι πρέπει να επιλέξουν το υπηρεσιακό τους μέλλον στο Νοσοκομείο ή το νέο δίκτυο Ψυχικής Υγείας. 

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

ΥΠ ΕΣΩΤ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: Επικαιροποίηση των Ειδικών Περιγραμμάτων Θέσεων Εργασίας

 Επικαιροποίηση των Ειδικών Περιγραμμάτων Θέσεων Εργασίας

 12.09.2024


Η παρούσα εγκύκλιος διακρίνεται σε τρία (3) κεφάλαια. Το πρώτο (1ο ) αναφέρεται σε οδηγίες επικαιροποίησης υφιστάμενων Ε.Π.Θ. Το δεύτερο (2ο ) παρέχει οδηγίες δημιουργίας νέων Ε.Π.Θ. Το τρίτο κεφάλαιο (3ο ) αναφέρεται στις άμεσες ενέργειες που απαιτούνται από τους φορείς της δημόσιας διοίκησης. Επισημαίνεται, ότι όπως αναφέρεται και στο τρίτο (3ο Κεφάλαιο), οι φορείς οφείλουν να επικαιροποιήσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες της παρούσας, κατά προτεραιότητα τα Ε.Π.Θ. των δεσμευμένων θέσεων στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγραμματισμού Προσλήψεων 2024 και 2025, εντός της τεθειμένης προθεσμίας.  


Η ολοκλήρωση της επικαιροποίησης των Ειδικών Περιγραμμάτων Θέσεων σύμφωνα με τις οδηγίες της παρούσας εγκυκλίου, με αποκλειστική προθεσμία: α) έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024, για τις θέσεις που έχουν α) δεσμευτεί στον Ετήσιο Προγραμματισμό Προσλήψεων έτους 2024 β) περιληφθεί σε αιτήματα στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγραμματισμού Ανθρώπινου Δυναμικού Τακτικού Προσωπικού έτους 2025. β) έως τις 31 Οκτωβρίου 2024, για τις λοιπές θέσεις κάθε φορέα (καλυμμένες, κενές).

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

Εν όψει της εφαρμογής του νέου νόμου για την ψυχική υγεία η ΠΟΕΔΗΝ ζητά συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κο. Δημήτριο Βαρτζόπουλο

 11.09.2024

Εν όψει της εφαρμογής του νέου νόμου για την ψυχική υγεία η ΠΟΕΔΗΝ ζητά συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κο. Δημήτριο Βαρτζόπουλο

ΑΘΗΝΑ 10/9/2024
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2353

ΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Κο. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟ

Κύριε Υπουργέ,
Εν όψει της εφαρμογής του νέου νόμου για την Ψυχική Υγεία για τον οποίο τρέχουν οι προθεσμίες εφαρμογής με σχετικές εγκυκλίους που έχετε εκδώσει.
Ζητάμε συνάντηση μαζί σας για τα μείζονα ζητήματα που αφορούν το υπηρεσιακό μέλλον των εργαζομένων στις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Εγκύκλιος του Υφυπουργού Υγείας για τη Μεταφορά στις ΔΥΠΕ του προσωπικού των δομών παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας του ΕΣΥ, που εντάσσονται στο Εθνικό Δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας

Ενόψει της εφαρμογής, από 01ης.01.2025 του άρ.7 του νόμου 5129/2024 (ΦΕΚ Α’ 124), παραθέτουμε οδηγίες για την διαδικασία μεταφοράς του προσωπικού των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, Ψυχιατρικών Τομέων (τμημάτων, κλινικών, αποκεντρωμένων δομών και κάθε άλλου τύπου υπηρεσιών παροχής ψυχικής υγείας) των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Γενικών και Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων) αρμοδιότητάς σας, ως κάτωθι:

Α. ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ(δεν χρήζει υποβολής αίτησης εκ μέρους του προσωπικού)

Α1. Το πάσης φύσης μόνιμο και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, το επικουρικό και λοιπό προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και το προσωπικό με σχέση έμμισθης εντολής, καθώς και το νοσηλευτικό εκπαιδευτικό προσωπικό που απασχολείται στις δομές που μεταφέρονται εξ ολοκλήρου στις Δ.Υ.ΠΕ. και στο Ε.Δ.Υ.Ψ.Υ. Ψ.Ν.Α. <<ΔΑΦΝΙ>> , Ψ.Ν. Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής (Κ.Π.Ψ.Υ.) και λοιπές δημόσιες Μονάδες Ψυχικής Υγείας (Μ.Ψ.Υ. με όλα τα παραρτήματα και τα προγράμματά τους καθώς και τις αποκεντρωμένες μονάδες αυτών – άρθρο 6 παρ.1α, 1β, 1δ, 1ε & 1στ), μεταφέρεται αυτοδικαίως με την ίδια σχέση εργασίας, ίδια κατηγορία, κλάδο/ειδικότητα και ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης τους, στις οικείες Δ.Υ.Πε. και καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό των οικείων Δ.Υ.Πε..

Για το προσωπικό που υπηρετεί σε προσωποπαγείς θέσεις συστήνονται στις Δ.Υ.Πε. αντίστοιχες προσωποπαγείς θέσεις. Το προσωπικό αυτό καταλαμβάνει την πρώτη κενή οργανική θέση ίδιας σχέσης εργασίας, κατηγορίας και κλάδου, που θα κενωθεί.

Για την αυτοδίκαιη μεταφορά του προσωπικού της ως άνω κατηγορίας, εκδίδονται διαπιστωτικές πράξεις της αρμόδιας Υπηρεσίας της οικείας Δ.Υ.Πε., οι οποίες ισχύουν από την 1η.1.2025 για όλες τις έννομες συνέπειες.

Στην περίπτωση του επικουρικού προσωπικού και του προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, οι διαπιστωτικές πράξεις διαρκούν έως τη λήξη της σύμβασής του.

Α2. Το μόνιμο και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, το επικουρικό και λοιπό προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου κλάδου ιατρών, ψυχολόγων, εργοθεραπευτών και λογοθεραπευτών που υπηρετεί αποκλειστικά στους Ψυχιατρικούς Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων και στις δομές, κλινικές και τμήματα που τους απαρτίζουν, καθώς και στις δομές ψυχικής υγείας λοιπών Ιατρικών Τομέων των ως άνω νοσοκομείων που εντάσσονται στο Ε.Δ.Υ.Ψ.Υ. (άρ. 6, παρ. 1γ) με όλα τα παραρτήματα και τα προγράμματά τους καθώς και τις αποκεντρωμένες μονάδες αυτών (αρ. 6, παρ. 2), μεταφέρονται αυτοδικαίως με την ίδια σχέση εργασίας, ίδια κατηγορία, κλάδο/ειδικότητα και ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης τους, στις οικείες Δ.Υ.Πε. και καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό των οικείων Δ.Υ.Πε..

Για το προσωπικό που υπηρετεί σε προσωποπαγείς θέσεις συστήνονται στις Δ.Υ.Πε. αντίστοιχες προσωποπαγείς θέσεις. Το προσωπικό αυτό, καταλαμβάνει την πρώτη κενή οργανική θέση ίδιας σχέσης εργασίας, κατηγορίας και κλάδου, που θα κενωθεί.

Για την αυτοδίκαιη μεταφορά του προσωπικού της ως άνω κατηγορίας, εκδίδονται διαπιστωτικές πράξεις της αρμόδιας Υπηρεσίας της οικείας Δ.Υ.Πε., οι οποίες ισχύουν από την 1η.1.2025 για όλες τις έννομες συνέπειες.

Στην περίπτωση του επικουρικού προσωπικού και του προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, οι διαπιστωτικές πράξεις διαρκούν έως τη λήξη της σύμβασής του.

Α3. Οι ειδικευόμενοι ιατροί, που υπηρετούν στις δομές του άρθρου 6 μεταφέρονται αυτοδικαίως, με την ίδια σχέση εργασίας και ταυτόχρονη μεταφορά των θέσεών τους στις οικείες Δ.Υ.Πε..

Για τη μεταφορά τους εκδίδονται διαπιστωτικές πράξεις της αρμόδιας Υπηρεσίας της οικείας Δ.Υ.Πε., οι οποίες ισχύουν από την 1η.1.2025 για όλες τις έννομες συνέπειες.

Ειδικά, από το Ενιαίο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», μεταφέρονται αυτοδικαίως στην οικεία Δ.Υ.Πε. οι ειδικευόμενοι των ειδικοτήτων της Ψυχιατρικής Ενηλίκων και της Ψυχιατρικής Παίδων και Εφήβων.

Οι υπηρετούντες ειδικευόμενοι των λοιπών ειδικοτήτων του Ενιαίου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» παραμένουν στον φορέα του οποίου τη θέση καταλαμβάνουν, ήτοι, είτε στο Γ.Ν. Παπανικολάου είτε στην οικεία Δ.Υ.Πε, όπου μεταφέρεται η αποκεντρωμένη οργανική μονάδα «Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης», με τη δυνατότητα εκατέρωθεν μετακίνησής τους ως υπεράριθμων από και προς τον άλλο φορέα για τη συμπλήρωση του υπολοίπου αιτούμενου χρόνου της ειδικότητας, με απόφαση του Διοικητή της αρμόδιας Υ.Πε.. Η ίδια δυνατότητα δίνεται και στους ιατρούς που αναμένουν την τοποθέτησή τους μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος. 

A4. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ. 7 παρ. 5 του Ν. 5129/2024 οι ειδικευόμενοι της Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας που υπηρετούν στις δομές του άρθρου 6 του Ν. 5129/2024 μεταφέρονται αυτοδικαίως με την ίδια σχέση εργασίας και ταυτόχρονη μεταφορά των θέσεών τους στις οικείες Δ.Υ.Πε..

Για τη μεταφορά τους εκδίδονται διαπιστωτικές πράξεις της αρμόδιας Υπηρεσίας της οικείας Δ.Υ.Πε., οι οποίες ισχύουν από την 1η.1.2025 για όλες τις έννομες συνέπειες.

Β. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ TOY ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ

Β1. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ. 7 παρ. 2 περ. α του Ν. 5129/2024 το νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί στα Γενικά και Πανεπιστημιακά νοσοκομεία της περ. γ) της παρ. 1 του άρθρου 6 του ως άνω νόμου, δύναται να μεταφερθεί, με ταυτόχρονη μεταφορά της οργανικής του θέσης στην οικεία Δ.Υ.Πε., μετά από αίτησή του η οποία υποβάλλεται έως την 30η-9-2024, στην αρμόδια Διεύθυνση των Γενικών ή Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων όπου υπηρετεί.

Για το προσωπικό που υπηρετεί σε προσωποπαγείς θέσεις συστήνονται στις Δ.Υ.Πε. αντίστοιχες προσωποπαγείς θέσεις. Το εν λόγω προσωπικό καταλαμβάνει την πρώτη κενή οργανική θέση ίδιας σχέσης εργασίας, κατηγορίας και κλάδου, που θα κενωθεί. Για τη μεταφορά του προσωπικού εκδίδονται διαπιστωτικές πράξεις της αρμόδιας Υπηρεσίας της οικείας Δ.Υ.Πε., οι οποίες ισχύουν από την 1η.1.2025 για όλες τις έννομες συνέπειες.

Β2. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ. 7 παρ. 2 περ. β του Ν. 5129/2024 το προσωπικό λοιπών κλάδων (ενδεικτικά Κοινωνικοί Λειτουργοί, ειδικοί Θεραπευτές και Παιδαγωγοί, Διοικητικοί Υπάλληλοι κλπ) που υπηρετεί στους Ψυχιατρικούς Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων και στις δομές, κλινικές και τμήματα που τους απαρτίζουν, καθώς και στις δομές ψυχικής υγείας λοιπών Ιατρικών Τομέων των ιδίων ως άνω νοσοκομείων της περ. γ) της παρ. 1 του άρθρου 6 δύναται να μεταφερθεί, με ταυτόχρονη μεταφορά της οργανικής του θέσης στην οικεία Δ.Υ.Πε., μετά από αίτησή του η οποία υποβάλλεται έως την 30η– 9-2024, στην αρμόδια Διεύθυνση των Γενικών ή Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων όπου υπηρετεί. Για τη μεταφορά του προσωπικού εκδίδονται διαπιστωτικές πράξεις της αρμόδιας Υπηρεσίας της οικείας Δ.Υ.Πε., οι οποίες ισχύουν από την 1η.1.2025 για όλες τις έννομες συνέπειες.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ. 7 παρ. 2 περ. γ του Ν. 5129/2024 σε περίπτωση μη κάλυψης των αναγκών των μεταφερόμενων ψυχιατρικών τμημάτων και κλινικών σε νοσηλευτικό και πάσης φύσης προσωπικό, αυτές εξακολουθούν να καλύπτονται από τα Γενικά Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία εντός των οποίων λειτουργούν, με απόφαση του Διοικητή της οικείας Υ.ΠΕ.

Γ. Οι διαπιστωτικές πράξεις που θα εκδοθούν σύμφωνα με τα αναφερόμενα στα Α & Β δημοσιεύονται στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

12/10/24 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Βόλου οργανώνει ημερήσια εκδρομή στις 12/10/24 στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ελεύθερο χρόνο για ψώνια, καφέ και βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς και οργανωμένο γεύμα με διασκέδαση!
Το κόστος μετακίνησης με τα πούλμαν θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το σύλλογο στο πλαίσιο ανταπόδοσης που πάντα υποστηρίζουμε!!!
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα του Προέδρου κ.Μηνδρινού 6932011433
και της γραμματέως κ.Καρακασίλη - 6948789335.
Περιμένουμε με χαρά τη συμμετοχή σας!!!

ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ : Διορισμοί μετατάξεις παραιτήσεις και συνταξιοδοτήσεις Συναδέλφων

Διορισμοί μετατάξεις παραιτήσεις και συνταξιοδοτήσεις Συναδέλφων

Τεύχος Γ’ 2766/09.09.2024

 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ »

Με την υπ’ αρ. 382/12665/22-07-2021 απόφαση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο», που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 148, του ν. 3528/2007 (Α’ 26), λύεται αυτοδίκαια η υπαλληλική σχέση της ΤΑΤΛΗ ΧΑΜΑΙΔΟΥΛΑΣ του Αχιλλέα, μόνιμης υπαλλήλου του Νοσοκομείου του κλάδου ΤΕ ΜΑΙΩΝ, με βαθμό Α’, από 12-07-2021, ημερομηνία υποβολής της δεύτερης αίτησης παραίτησης, λόγω συνταξιοδότησης. (Αρ. βεβ. διαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 3750110369/16-07-2021). 

Τεύχος Γ’ 2725/04.09.2024

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 

 Με την υπό στοιχεία Γ4α/Γ.Π. 43659/22.08.2024 απόφαση της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 5 του ν. 2345/1995 «Οργανωμένες υπηρεσίες παροχής προστασίας από φορείς κοινωνικής πρόνοιας και άλλες διατάξεις», όπως μεταγενέστερα συμπληρώθηκε με τις διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 23 του ν. 2519/1997 «Ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός του Εθνικού Συστήματος Υγείας, Οργάνωση των Υγειονομικών Υπηρεσιών, ρυθμίσεις για το φάρμακο και άλλες διατάξεις» και του άρθρου 109 του ν. 4622/2019 «Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης» (Α’ 133), διορίζεται ο ιατρός ΣΠΑΘΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ του Κωνσταντίνου, σε θέση ειδικευμένου ιατρού Καρδιολογίας, στον εισαγωγικό βαθμό Επιμελητή Β’ στο Γενικό Νοσοκομείο ΒΟΛΟΥ «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ», για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, θέση επί θητεία του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. (Αρ. βεβ. Γ.Δ.Ο.Υ./Υπουργείου Υγείας: 3419/26.08.2024). (Αρ. βεβ. εγγραφής στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 3291146127/29.08.2024). (Αρ. βεβ. ΔΙΠΑΑΔ/Υπουργείου Εσωτερικών: 58522/ 29.08.2024). 

Τεύχος Γ’ 2701/03.09.2024

 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» 

 Με την υπ’ αρ. 371/17248/27-08-2024 απόφαση του Διοικητή του Γ.Ν. Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ», που εκδόθηκε σύμφωνα με: 1. Την υπό στοιχεία Γ4β/Γ.Π. οικ.2024/14-1-2020 (Υ.Ο.Δ.Δ.  19) απόφαση του Υπουργού Υγείας περί διορισμού του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» και την υπό στοιχεία Γ4β/Γ.Π. οικ.4330/23-1-2023 (Υ.Ο.Δ.Δ. 51) κοινή απόφαση του Υπουργού και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας περί παράτασης θητείας του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ». 2. Την υπό στοιχεία Υ4α/οικ.38861/10-4-2012 κοινή υπουργική απόφαση «Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου “ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ”» (Β’ 1236). 3. Τις διατάξεις των άρθρων 4-17 και 20 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ΝΠΔΔ (ν. 3528/2007, Α’ 26): Ανακαλείται η υπ’ αρ. 47/2234/30-01-2024 (ΑΔΑ: 6ΨΟΡ4690ΒΩ-ΦΟ5) απόφαση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ», η οποία αφορά στον διορισμό της ΒΑΛΣΑΜΗ ΜΑΡΙΑΣ του Ιωάννη, σε κενή οργανική θέση κλάδου ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού, ειδικότητας Μεταφορέων Ασθενών και περίληψής της δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Γ’ 795, λόγω μη αποδοχής του διορισμού της, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 15569/ 30-07-2024 υπεύθυνη δήλωσή της. (Αρ. βεβ. διαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 2811975391/28-08-2024). 

 Με την υπ’ αρ. 372/17248/27-08-2024 απόφαση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ», που εκδόθηκε σύμφωνα με: 1. Την υπό στοιχεία Γ4β/Γ.Π. οικ.2024/14-1-2020 (Υ.Ο.Δ.Δ. 19) απόφαση του Υπουργού Υγείας περί διορισμού του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» και την υπό στοιχεία Γ4β/Γ.Π. οικ.4330/23-1-2023 (Υ.Ο.Δ.Δ. 51) κοινή απόφαση του Υπουργού και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας περί παράτασης θητείας του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» .2. Την υπό στοιχεία Υ4α/οικ.38861/10-4-2012 κοινή υπουργική απόφαση «Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου “ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ”» (Β’ 1236). 3. Τις διατάξεις των άρθρων 4-17 και 148 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ΝΠΔΔ (ν. 3528/2007, Α’ 26). Λύεται αυτοδίκαια η υπαλληλική σχέση του ΖΙΩΓΑ ΛΑΖΑΡΟΥ του Κωνσταντίνου, δόκιμου υπαλλήλου του Νοσοκομείου, κλάδου ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού, ειδικότητας Μεταφορέων Ασθενών, από 13-08-2024, ημερομηνία υποβολής της δεύτερης αίτησης παραίτησής του. (Αρ. βεβ. διαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 1159428951/28.08.2024).

Δημόσιο: Ξεκινούν πάλι δάνεια για υπαλλήλους -Δικαιούχοι, διαδικασία, προϋποθέσεις

Δάνεια έως 6.672 ευρώ σε δημοσίους υπαλλήλους πρόκειται να χορηγεί από το Σεπτέμβριο το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ). Τα δάνεια που δίνονταν ανελλιπώς από το 1910 έως το 2010 αλλά διακόπηκαν λόγω μνημονίου αντιστοιχούν σε έως τρεις ακαθάριστους μισθούς (2.224 ο ανώτατος για 36-38 χρόνια προϋπηρεσίας) και δικαιούνται: τακτικοί δημόσιοι υπάλληλοι, προαιρετικά μετέχοντες υπάλληλοι ΟΤΑ και ΝΠΔΔ, μέλη του πυροσβεστικού σώματος και της αστυνομίας κ.λ.π. Σχετική απόφαση ελήφθη το ΔΣ του Ταμείου στις 16/7/2024.

Όροι και προϋποθέσεις:

Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν οι μέτοχοι που έχουν τουλάχιστον διετή συμμετοχή στο Μ.Τ.Π.Υ., δεν οφείλουν ποσό από το δικαίωμα εγγραφής στο Ταμείο, οι μηνιαίες κρατήσεις τους διενεργούνται και αποδίδονται στο Μ.Τ.Π.Υ. και δεν είναι άνω των 59 ετών.

Σημειώνεται ότι για τους υπαλλήλους που έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης ή για τους νέους μερισματούχους παρέχεται από το Μ.Τ.Π.Υ. η δυνατότητα υποβολής αίτησης προεξόφλησης μερισμάτων (πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ταμείου- www.mtpy.gr -και στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες).

Οι αιτήσεις δανείων θα υποβάλλονται από 9/9/2024 αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Ταμείου (www.mtpy.gr).

Αιτήσεις δανείων που θα υποβληθούν στο Ταμείο με οποιοδήποτε τρόπο πριν τις 9/9/2024 δεν θα γίνονται δεκτές. Ομοίως, πριν τις 9/9/2024 δεν θα είναι δυνατή η υποβολή αίτησης ούτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» (Αίτηση δανείου) που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Ταμείου (www.mtpy.gr).

Το ποσό του κάθε δανείου επιλέγεται από τον ίδιο τον μέτοχο και αντιστοιχεί σε έναν (1) ή δύο (2) ή τρεις (3) βασικούς ακαθάριστους μισθούς.

Κάθε δάνειο εξοφλείται σε 36 ισόποσες συνεχείς μηνιαίες τοκοχρεωλυτικές δόσεις με παρακράτηση από τη μισθοδοσία του υπάλληλού.

Το επιτόκιο χορήγησης των δανείων, για όσους αιτηθούν το β΄ εξάμηνο του 2024, ανέρχεται στο 7% και παραμένει σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια εξόφλησης του δανείου.

Το δάνειο επιβαρύνεται με όλες τις νόμιμες κρατήσεις (χαρτόσημο και ΟΓΑ χαρτοσήμου).

10 εκατ. ευρώ

Το συνολικό ποσό που θα διαθέσει αρχικά το Ταμείο για δάνεια, από 9/9/2024, ανέρχεται σε δέκα εκατομμύρια ευρώ (10.000.000,00€), σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του.

Η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής αιτημάτων δανείων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την συνολική δέσμευση του διαθεσίμου ποσού των δέκα εκατομμύριων ευρώ (10.000.000,00€).

Για την χορήγηση δανείου απαιτείται η σύναψη Δανειακής Σύμβασης και η σχετική επιβεβαίωση του εκκαθαριστή αποδοχών της υπηρεσίας του υπαλλήλου που θα ζητήσει το Ταμείο μας.

Η καθυστέρηση υπογραφής δανειακής σύμβασης (15 ημέρες) ή της επιβεβαίωσης του εκκαθαριστή μισθοδοσίας (60 ημέρες) θα έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση της αίτησης.

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αίτησης δανείου, ο μέτοχος θα ενημερώνεται αναλυτικά για το ονομαστικό ποσό δανείου που ο ίδιος θα επιλέξει, για το επιτόκιο, τις δόσεις καθώς και τις λοιπές κρατήσεις. Όποτε απαιτείται θα ενημερώνεται και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) για την πορεία της αίτησής του και την κατάθεση του ποσού. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται κανενός είδους επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Μ.Τ.Π.Υ.

Τυχόν οφειλές του μετόχου προς το Μ.Τ.Π.Υ. θα εξοφλούνται αυτόματα από το δάνειο, εφόσον αυτές δεν υπερβαίνουν το ποσό του δανείου.

Εάν αλλάξει η υπηρεσία από την οποία μισθοδοτείται ο μέτοχος, υποχρεούται αυτός να ενημερώσει πάραυτα τον νέο εκκαθαριστή μισθοδοσίας για να μην υπάρχει οφειλή από ανεξόφλητη μηνιαία δόση δανείου.

Σε περίπτωση που για τεχνικούς λόγους απαιτηθεί η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης υποβολής αιτήσεων, το Μ.Τ.Π.Υ. θα δημοσιεύσει εγκαίρως σχετική ανακοίνωση, η οποία και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του (www.mtpy.gr).

Με μηχανογραφικό τρόπο

Το σύνολο σχεδόν της διοικητικής διαδικασίας υποβολής, έγκρισης αίτησης δανείου, εξέτασης των στοιχείων της αιτήσεως, κατάθεσης του χρηματικού ποσού και παρακολούθησης του δανείου, διενεργείται με μηχανογραφικό τρόπο και δεν θα απαιτείται από τον μέτοχο η επισύναψη στην αίτησή του κανενός είδους δικαιολογητικού. Η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση και η αξιοποίηση των διαλειτουργικοτήτων μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών αποτελεί βασικό εργαλείο της διοικητικής αυτής διαδικασίας, προς όφελος των μετόχων του Ταμείου.

Το σύνολο των αιτήσεων προς το Ταμείο διενεργείται πλέον ηλεκτρονικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στην ιστοσελίδα του και με την ελαχιστοποίηση προσκομίσεως δικαιολογητικών,  το μέρισμα απονέμεται και καταβάλλεται ψηφιακά ακόμα και σε ένα μήνα από την αποχώρηση του υπαλλήλου από την υπηρεσία του, και επαναφέρονται μετά από τόσα έτη οι χρηματικές διευκολύνσεις προς τα μέλη του (προεξοφλήσεις μερισμάτων στους μερισματούχους και δανείων στους μετόχους). Το Μ.Τ.Π.Υ. έχει ήδη εξελιχθεί σε ένα πρότυπο δημόσιο οργανισμό, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και αναβαθμίζοντας το σύνολο των υπηρεσιών του προς τα μέλη του (μετόχους και μερισματούχους). 

Πηγή: aftodioikisi

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Διευκρινήσεις για τη μεταφορά στις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών του προσωπικού των δομών παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εντάσσονται στο Εθνικό Δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας


 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΘΕΜΑ: «Διευκρινήσεις για τη μεταφορά στις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών του προσωπικού των δομών παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εντάσσονται στο Εθνικό Δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας»

Σχετ: 1. Ο ν. 5129/2024 «Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης» (Α’ 124)

2. Ο ν. 2716/1999 «Ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και άλλες διατάξεις» (Α΄ 96)

3. Το με Αρ. πρωτ. Γ4α/Γ.Π.οικ.45561/02-09-2024 έγγραφο της Δ/νσης Ανθρωπίνων Πόρων Ν.Π. του Υπουργείου Υγείας θέμα: «Μεταφορά στις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών του προσωπικού των δομών παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εντάσσονται στο Εθνικό Δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας»

4. Το υπ’ αρ. Πρωτ. Υ5α/ΓΠ.οικ. 61887/2011 έγγραφο της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Προσωπικό που έχει προσληφθεί για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας»

5. Το υπ’ αριθμ. 561/31-03-2015 έγγραφο του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας με θέμα «Αλλότρια απασχόληση του προσωπικού των Μονάδων Ψυχικής Υγείας»

6. Το υπ’ αριθμ. πρωτ. Α4α/ΓΠ 13960/22-02-2016 έγγραφο της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Αλλότρια απασχόληση του προσωπικού των Μονάδων Ψυχικής Υγείας».

7. Το υπ’ αριθμ. αρθρο 7 του ν. 5129/2024 (ΦΕΚ Α΄124) με θέμα «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης»

Σε συνέχεια της ψήφισης του ν. 5129/2024 (ΦΕΚ Α΄124) και εν όψει της εφαρμογής του από 1ης.1.2025, παραθέτουμε διευκρινήσεις για την διαδικασία μετάβασης,σύμφωνα με το άρθρο 7 του νόμου αυτού, του προσωπικού που έχει προσληφθεί με τις διατάξεις του Ν. 2716/99 στο Ε.Π. «ΨΥΧΑΡΓΩΣ» και έχει ενσωματωθεί στα Γενικά και Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. αρμοδιότητάς σας, ως κάτωθι:

Α. ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Το προσωπικό κλάδων ιατρών, ψυχολόγων, εργοθεραπευτών και λογοθεραπευτών που έχει προσληφθεί με τις διατάξεις του Ν. 2716/99 στο Ε.Π. «ΨΥΧΑΡΓΩΣ» και έχει ενσωματωθεί στα Γενικά και Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. μεταφέρεται αυτοδικαίως, σύμφωνα με την παρ. 1β του άρθρου 7 του ν. 5129/2024,με την ίδια σχέση εργασίας, ίδια κατηγορία, κλάδο/ειδικότητα και ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης τους, στις οικείες Δ.Υ.Πε. και καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό των οικείων Δ.Υ.Πε..

Για το προσωπικό που υπηρετεί σε προσωποπαγείς θέσεις συστήνονται στις Δ.Υ.Πε.αντίστοιχες προσωποπαγείς θέσεις. Το προσωπικό αυτό, καταλαμβάνει την πρώτη κενή οργανική θέση ίδιας σχέσης εργασίας, κατηγορίας και κλάδου, που θα κενωθεί.

Για την αυτοδίκαιη μεταφορά του προσωπικού της ως άνω κατηγορίας, εκδίδονται διαπιστωτικές πράξεις της αρμόδιας Υπηρεσίας της οικείας Δ.Υ.Πε., οι οποίες δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύουν από την 1η.1.2025 για όλες τις έννομες συνέπειες.

Β. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ

Το νοσηλευτικό και το λοιπών κλάδων προσωπικό που έχει προσληφθεί με τις διατάξεις του Ν. 2716/99 στο Ε.Π. «ΨΥΧΑΡΓΩΣ» και έχει ενσωματωθεί στα Γενικά και Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. δύναται να μεταφερθεί, με ταυτόχρονη μεταφορά της οργανικής του θέσης στην οικεία Δ.Υ.Πε., μετά από αίτησή του, η οποία υποβάλλεται μέχρι την 30η.9.2024, στην αρμόδια Διεύθυνση των Γενικών ή Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων όπου υπηρετεί.

Για το προσωπικό που υπηρετεί σε προσωποπαγείς θέσεις συστήνονται στις Δ.Υ.Πε. αντίστοιχες προσωποπαγείς θέσεις. Το προσωπικό αυτό, καταλαμβάνει την πρώτη κενή οργανική θέση ίδιας σχέσης εργασίας, κατηγορίας και κλάδου, που θα κενωθεί.

Για τη μεταφορά του προσωπικού εκδίδονται διαπιστωτικές πράξεις της αρμόδιας Υπηρεσίας της οικείας Δ.Υ.Πε., οι οποίες δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύουν από την 1η.1.2025 για όλες τις έννομες συνέπειες.

Παρακαλείστε για την ενημέρωση του προσωπικού για την έγκαιρη υποβολή των αιτήσεων, σύμφωνα με τα παραπάνω αναφερόμενα.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Διαύγεια: Νέα Παραίτηση προσωπικού

 ΑΔΑ: 6ΜΦΜ4690ΒΩ-884 - ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΡΟΥΜΠΟΥΚΗ ΦΩΤΟΥΛΑΣ ΚΛΑΔΟΥ ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Ενημέρωση για τις ώρες του ΙΟΥΛΙΟΥ 2024.

 

Ενημέρωση για τις ώρες του ΙΟΥΛΙΟΥ 2024.

Μετά από επικοινωνία με το γραφείο μισθοδοσίας και με κάθε επιφύλαξη, ενημερωθήκαμε για την πληρωμή των ωρών για τον μήνα ΙΟΥΛΙΟ 2024, η πληρωμή θα γίνει στις 13/9/24.