Joseph Pulitzer, 1847-1911 Αμερικανός εκδότης
Όταν οι αντίπαλοι μας επιδιώκουν τον Κομματικό Συνδικαλιστικό Πόλεμο, εμείς ζούμε και εργαζόμαστε για την Εργασιακή Ειρήνη.

_

_

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΟΕΔΗΝ: Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ «ΝΟΣΕΙ ΒΑΡΙΑ» ΕΝ ΜΈΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

 

ΑΘΗΝΑ 7/9/2022

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 322

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΕΘ 2022

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ «ΝΟΣΕΙ ΒΑΡΙΑ»

ΕΝ ΜΈΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ

 ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ 8:30ΠΜ από το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

προς το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

 

Ο Πρωθυπουργός της χώρας ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη να εγκαινιάσει την Έκθεση για τέταρτη φορά με τη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια να συνεχίζει να νοσεί βαριά εν μέσω πανδημίας από τις χρόνιες ασθένειες της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Χρόνιες παθογένειες που δεν αντιμετωπίζονται και επιβαρύνουν κάθε ημέρα και πιο πολύ τη λειτουργία των νοσοκομείων, των μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης, του ΕΚΑΒ, των προνοιακών μονάδων.

Η πανδημία ήταν μια μεγάλη ευκαιρία ενίσχυσης του Δημόσιου Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, καθ’ ότι έπαψαν να ισχύουν οι δημοσιονομικοί μεταμνημονιακοί περιορισμοί των υψηλών Πρωτογενών πλεονασμάτων και επίσης κατερρίφθη το επιχείρημα ότι η ανάταση του Ε.Σ.Υ. περνάει μέσα από την Ιδιωτικοποίηση.

Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας παραμένουν στο χαμηλότατο ποσοστό του 5% του ΑΕΠ. Ο μέσος όρος των δαπανών  των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 7,5%. Με τέτοιο ύψος δαπανών την ώρα που στη χώρα μας δεσμεύονται συνολικά για δαπάνες υγείας 11% του ΑΕΠ υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η πρόσβαση δεν είναι ισότιμη και οι πολίτες καλούνται να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

            Η χρηματοδότηση εφέτος στα Νοσοκομεία είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι. Η μείωση των δαπανών είναι 560εκατ.ευρώ. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων είναι 1διςευρώ δημιουργώντας ασφυκτικό πλαίσιο κάλυψης των λειτουργικών δαπανών με δεδομένη τη μεγάλη ακρίβεια που επικρατεί και τις συνεχείς ανατιμήσεις των υλικών και προϊόντων που προμηθεύονται τα Νοσοκομεία. Μόνο οι ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ) έχουν υπερδιπλασιαστεί. Πώς να ανταποκριθούν οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων; Οι δαπάνες για τις μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης μειώνονται εφέτος σε σχέση με πέρυσι 124εκ.ευρώ με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε πολλές περιπτώσεις σε λειτουργικό αδιέξοδο.

            Ο ιδιωτικός τομέας δεν έβαλε «πλάτη» στην πανδημία ακόμη και στην κορύφωση των κυμάτων της πανδημίας, αύξησε τα κέρδη του με ασθένειες άλλων παθήσεων, αναδεικνύοντας τον αναντικατάστατο ρόλο του Δημόσιου Τομέα Υγείας και την αναγκαιότητα ενίσχυσης. Ειδικά τώρα που οδηγούμαστε στη φάση ανοικτής λειτουργίας της κοινωνίας χωρίς περιοριστικά μέτρα.

Το προσωπικό υπερέβαλλε εαυτό για να καλύπτει τις μεγάλες ελλείψεις. Μπροστά μας έχουμε το φθινόπωρο και το χειμώνα κατά τον οποίο αναμένεται νέα έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού και ταυτόχρονα λόγω άρσης των περιοριστικών μέτρων θα αυξηθούν οι νοσηλείες από γρίπη και άλλες παθήσεις. Σήμερα δεσμεύονται 4.500 κλίνες για περιστατικά κορωνοϊού στα Νοσοκομεία κλίνες που τις στερούνται περιστατικά άλλων παθήσεων αναγκάζοντας τα μεγάλα νοσοκομεία να αναπτύσσουν ράντζα που πολλά θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

 Οι κλίνες ΜΕΘ με βάση τα διεθνή στάνταρ θα έπρεπε να είναι 3.500. Με εμφανείς ελλείψεις προσωπικού λειτουργούν 930. Πριν την πανδημία λειτουργούσαν 550. Ασφαλώς θα πρέπει να ενισχυθούν τα Νοσοκομεία με προσωπικό και να αυξηθούν περαιτέρω οι κλίνες ΜΕΘ για να μην ξαναδούμε τη δυσάρεστη κατάσταση να υπάρχουν διασωλημενώμενοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

            Προωθούνται συγχωνεύσεις Υγειονομικών Μονάδων, θεσμοθετήθηκε η Ιδιωτικοποίηση Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, τα Ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, για τις οποίες έχουμε εκφράσει την κάθετη αντίθεσή μας.

Με βάση τα στοιχεία του Ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών το τακτικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας τον Δεκέμβριο 2021 ήταν 75.022 και τον Μάιο 2022 73.955. Σε πέντε μήνες έγινε 1.067 μόνιμοι υπάλληλοι στο Υπουργείο Υγείας με τη συντριπτική πλειονότητα να είναι από τα Νοσοκομεία.

Το Δεκέμβριο 2020 το τακτικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας ήταν 76.580 και τον Δεκέμβριο του 2021 75.022. Λιγότερο κατά 1.558.  Από τα Νοσοκομεία κάθε χρόνο αποχωρούν 1.500 με 2.000 υγειονομικοί. Το έτος 2021αποχώρησαν 4.364 μόνιμοι υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας και προσλήφθηκαν ή μεταφέρθηκαν από άλλες υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα 2.807. Λιγότεροι κατά 1.557. Το έτος 2022, έως το Μάιο, σε πέντε μήνες  αποχώρησαν 1.590 μόνιμοι υπάλληλοι και προσλήφθηκαν ή μεταφέρθηκαν από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου 545. Λιγότεροι κατά 1.045. Οι μεταφορές υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου δεν αφορά ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό.

            Το λιγοστό προσωπικό ταλαιπωρείται αφάνταστα με συνεχείς μετακινήσεις, περικοπή  αδειών, ρεπό. Έχει ξεπεράσει τα όρια της εργασιακής εξουθένωσης, ευρισκόμενοι νυχθημερόν στα Νοσοκομεία.

            Εργαζόμαστε εφέτος το Σεπτέμβριο με 10.000 λιγότερο προσωπικό σε σχέση με πέρυσι το Σεπτέμβριο.

            Με την έκδοση του καθηκοντολογίου άλλοι 10.000 ΔΕ Νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζονται σε τμήματα πρώτης γραμμής ασκώντας νοσηλευτικά καθήκοντα σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών τους, αδρανοποιείται υποβιβαζόμενοι σε Βοηθοί Θαλάμου. Εξαιτίας αυτού επικρατεί μεγάλος αναβρασμός και αδιέξοδο στη λειτουργία των νοσοκομείων.

            Ζητήσαμε από το Υπουργείο Υγείας την ανάκληση του εν λόγω καθηκοντολογίου την έκδοση νέου που θα περιλαμβάνει ως καθήκοντα τις νοσηλευτικές πράξεις που διδάσκονται στις σχολές και την θεσμοθέτηση ενιαίου κλάδου με διακριτά καθήκοντα και την διέξοδο στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

            Συμβασιούχοι εργαζόμενοι που έδωσαν τη μάχη στο Υγειονομικό πόλεμο από την πρώτη στιγμή βρίσκονται σε ομηρία με συνεχείς ολιγόμηνες ανανεώσεις των συμβάσεων και τους ΣΟΧ ένα βήμα πριν την απόφαση και την επιστροφή των εργολάβων.

1η Σεπτεμβρίου 2022 έκλεισε ένα χρόνο το άδικο μέτρο των Αναστολών Εργασίας των υγειονομικών που στερεί από τα Νοσοκομεία τις υπηρεσίες 7.000 Υγειονομικών κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού σε ολόκληρη την κοινωνία της χώρας εφαρμόστηκε μόνο στο Υγειονομικό προσωπικό 1 Σεπτεμβρίου 2021.

Υγειονομικό προσωπικό που εμβολιάστηκε πρώτο από όλους σε υψηλότατα ποσοστά που αγγίζει το 97%, δίνοντας το παράδειγμα υπέρ του εμβολιασμού. Μέχρι τη στιγμή του εμβολιασμού βρισκόμασταν όλοι στην πρώτη γραμμή του υγειονομικού πολέμου λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας στο βαθμό που μας τα παρείχε η πολιτεία για αποφυγή της ενδονοσοκομειακής διασποράς του ιού. Στους 18 πρώτους μήνες πριν τους εμβολιασμούς χάσαμε 30 συναδέλφους από κορωνοϊό και πάνω από 50 πέρασαν ως ασθενείς το κατώφλι των ΜΕΘ που ευτυχώς τα κατάφεραν

Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του μέτρου, δεν αξίζει αυτή η άδικη, άνιση μεταχείριση στους υγειονομικούς που στα πρώτα στάδια της πανδημίας με αυτοθυσία προσέφεραν τις υπηρεσίες τους από την πρώτη γραμμή.

Το μέτρο αυτό επιβλήθηκε για λόγους υποτίθεται προστασίας της Δημόσιας Υγείας και μάλιστα περικόπτει το σύνολο του μηνιαίου μισθού των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή.

Το πειθαρχικό δίκαιο των Δημόσιων Υπαλλήλων προβλέπει ότι όσοι Δημόσιοι Υπάλληλοι όπως είναι και οι Υγειονομικοί υποκύπτουν σε σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα τους ασκείται πειθαρχική δίωξη και επιβάλλεται το μέτρο της αναστολής εργασίας με την καταβολή του 50% του μισθού τους.

Στους Υγειονομικούς δεν χορηγείται ούτε ευρώ μισθός. Μάλιστα επιχειρηματολογούσαν τότε (Αύγουστο 2021) λίγο πριν την εφαρμογή του μέτρου ότι οι αναστολές εργασίας των υγειονομικών είναι ειδικό μέτρο που θα εφαρμοσθεί για μικρό χρονικό διάστημα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και τελικά ξεπερνάει ένα χρόνο. Ήδη δικαστήρια της χώρας και μάλιστα Διοικητικά Εφετεία (Πάτρας- Τρίπολης) λαμβάνουν αποφάσεις αναστολής του μέτρου της μη καταβολής μισθού και υποχρεώνουν τα Νοσοκομεία να καταβάλουν το 50% του μισθού συναδέλφων σε αναστολή για βιοποριστικούς λόγους.

Με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν από την αρχή του καλοκαιριού ουσιαστικά δεν υφίστανται υποχρεωτικά μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού.

Επίσης με βάση υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ χαλάρωσαν τα μέτρα στους υγειονομικούς αποφυγής διασποράς του κορωνοιού εντός των νοσοκομείων (5 ημέρες καραντίνα, επιστροφή ακόμα και με θετικό τεστ, μη προληπτικός έλεγχος κλπ.). Εξ άλλου όλοι πια παραδέχονται τη διασπορά του κορωνοϊού στα Νοσοκομεία.

Δεν μπορεί λοιπόν να στηριχθεί το μέτρο της Αναστολής Εργασίας για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Συνεχίζουμε να πληρωνόμαστε με ένα ξεπερασμένο από την ακρίβεια μισθολόγιο ν. 4354/2015. Μισθολόγιο που έχει ισοπεδωμένους τους μισθούς όλων των κατηγοριών.

            Οι Υγειονομικοί που καταχειροκροτήθηκαν  έλαβαν μόνο δύο έκτακτα βοηθήματα που ήταν ο μισός βασικός μισθός χωρίς να επανέλθει ο 13ος και 14ος μισθός και μάλιστα με αποκλεισμούς συναδέλφων.

            Νεοδιόριστος τραυματιοφορέας με επίδομα 4 παιδιών 170 ευρώ και το Ανθυγιεινό επίδομα λαμβάνει μηνιαίο μισθό 752 ευρώ. Κάτω από τον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη. Σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν να αναρτηθούν στο ΕΡΓΑΝΗ οι μισθοί συναδέλφων επειδή είναι κατώτεροι του κατώτατου μισθού.

            Χάσαμε 30 συναδέλφους από κορωνοϊό και 50 συνάδελφοι πέρασαν το κατώφλι των εντατικών και σώθηκαν. 3.000 διαθέτουν πιστοποιητικό αναπηρίας και όλοι οι συνάδελφοι της πρώτης γραμμής πάνω από τα 25 χρόνια αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα. Χάνονται κάθε χρόνο αρκετοί συνάδελφοι από αυτοάνοσα νοσήματα και καρκίνο. Και όμως αρνούνται να θεσμοθετήσουν την επαγγελματική νόσο, το εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα να μην δικαιούνται οι οικογένειές τους καμία παροχή από το κράτος. Αρνούνται ακόμη και την πρόσληψη ενός μέλους της οικογένειας στο Δημόσιο. Όταν χάνεται ένας ένστολος εν καιρώ ειρήνης σε ατύχημα τιμάται ως ήρωας. Υιοθετούνται τα παιδιά τους, οι οικογένειές τους από το κράτος, από τη βουλή. Σε εμάς τίποτα!!!

            Πάνω από ένα χρόνο βρίσκεται στα συρτάρια του Υπουργείου Εργασίας το θετικό πόρισμα της Επιτροπής Μπεχράκη που σύστησε το ίδιο το Υπουργείο για την ένταξή μας στα ΒΑΕ. Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας ότι αίρονται 8 ασφαλιστικές αδικίες ετών και δεν συμπεριλαμβάνεται η μεγαλύτερη αδικία που είναι η μη ένταξη των μαχητών της πρώτης γραμμής του υγειονομικού πολέμου στα ΒΑΕ. Στις εξαγγελίες του Υπουργείου Εργασίας ανακοινώθηκε η δυνατότητα αναγνώρισης στους ενστόλους πλασματικής πενταετίας ως έτη ασφάλισης. Αντιθέτως οι υγειονομικοί αναμένουν την ένταξη στα ΒΑΕ για να τους δοθεί η δυνατότητα να συνταξιοδοτούνται 5έτη νωρίτερα.

Εργαζόμενοι ιδίων επαγγελμάτων δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο, ειδικά όταν ανήκουν στον ίδιο ασφαλιστικό φορέα. Οι μόνιμοι υπάλληλοι που διορίζονται μετά το 2011 και  όσοι από τους παλαιότερους επέλεξαν το ΙΚΑ, οι συμβασιούχοι που είναι στο ΙΚΑ (τώρα ΕΦΚΑ), είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ. Όσοι προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο, δεν είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ. Μεγάλη αδικία

            Για Δημοσιονομικούς λόγους και να μην μείνουν γυμνά τα Νοσοκομεία από προσωπικό λόγω υποστελέχωσης δεν προωθείται το θετικό πόρισμα της επιτροπής για θεσμοθέτηση. Τώρα που τέλειωσαν τα μεταβατικά όρια ηλικίας, η συνταξιοδότηση επιτυγχάνεται με 40 έτη υπηρεσίας και 62 ετών ή με λιγότερα έτη 67 ετών. Κινδυνεύουν και οι πρόωρες συντάξεις με βάση τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους για κατάργηση.

            Δεν μπορεί ένας Νοσηλευτής ή άλλος επαγγελματίας υγείας πρώτης γραμμής να προσφέρει ασφαλείς υπηρεσίες 67 ετών.

Από το 2015 έως σήμερα το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας  αμφισβητείται από το Κράτος με τη συγκρότηση επιτροπής στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καταθέσει πρόταση αναδιανομής με ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

            Με συνεχές νομοθετικές παρεμβάσεις καταβάλλεται προσωρινά. Ένα επίδομα που έχουν αποκλεισθεί  ειδικότητες πρώτης γραμμής.

            Η πρόταση της επιτροπής με τη βαθμολογική κατάταξη και τα δύο σενάρια για το ύψος του Επιδόματος μας βρίσκει αντίθετους καθ’ ότι θα έχουμε οριακή αύξηση σε ειδικότητες πρώτης γραμμής, έχουμε όμως αποκλεισμούς σε άλλες ειδικότητες επίσης πρώτης γραμμής,  υποβιβασμό και αποκλεισμό πολλών ειδικοτήτων.

            Πλέον των 30.000 Συμβασιούχων εργάζονται στα Νοσοκομεία, τις Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας, το ΕΚΑΒ, την Πρόνοια, Επικουρικό προσωπικό μέσω του ΟΑΕΔ και άλλων συμβάσεων. Στα Νοσοκομεία εργάζονται 22.000 συμβασιούχοι με 45.000 κενές οργανικές θέσεις και χιλιάδες καταργημένες στις υπηρεσίες στήριξης.

            Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εξαγγέλλονται αλλά ακόμη έως σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί καμία πρόσληψη μόνιμου υπαλλήλου.

            Η προκήρυξη των 4.000 θέσεων στην οποία θα συμμετάσχουν με μοριοδότηση οι συμβασιούχοι με σαφή προβάδισμα όσων υποψηφίων εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί. Και όμως ακόμη  δεν έχουν κατατεθεί οι αιτήσεις υποψηφίων.

            Οι 16.000 συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης δικαιούνται την μονιμοποίησή τους. Πολέμησαν στην πρώτη γραμμή του υγειονομικού πολέμου. Καταχειροκροτήθηκαν και βρίσκονται σε μία διαρκή ομηρία με ολιγόμηνες παρατάσεις των συμβάσεων.

            6.000 συνάδελφοι που εργάζονται με Συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) στις υπηρεσίες στήριξης καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση σταδιακά απολύονται.

            Η κυβέρνηση δεν δίνει την δυνατότητα σύναψης νέων συμβάσεων εργασίας (ΣΟΧ) στα Νοσοκομεία τα οποία εκδίδουν διαγωνισμούς επιστροφής των εργολάβων και του εργασιακού μεσαίωνα, των εκβιασμών σε βάρος των εργαζομένων που εκπροσωπούν. Μεθοδεύεται η σταδιακή διολίσθηση των υπηρεσιών στήριξης στους εργολάβους.

            Σταδιακά εγκαθίσταται εργολάβοι και απολύονται οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι παρότι δίνονται ολιγόμηνες παρατάσεις των συμβάσεων. Τα Νοσοκομεία που ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς παραδίδουν τις υπηρεσίες στήριξης στους εργολάβους οι οποίοι στοιχίζουν τα διπλά χρήματα για το Δημόσιο.

Προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας 7.00 – 15.00 για τα Σωματεία Μέλη της Κεντρικής Μακεδονίας και καλύπτουμε κάθε κινητοποίηση Σωματείου της χώρας προς διευκόλυνση συμμετοχής στην κινητοποίηση, την Παρασκευή 9/9/2022 με συγκέντρωση 8πμ στο Ιπποκράτειο και πορεία 8.30πμ που θα διέλθει από Υγειονομικές Μονάδες και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

 

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ